Jokić to nikada u životu ne bi uradio, sramotna izjava Embiida nakon poraza šokirala Ameriku!

Okrenuo leđa saigračima

Jokić to nikada u životu ne bi uradio, sramotna izjava Embiida nakon poraza šokirala Ameriku!

Endin Čaušević

Košarkaši Philadelphije 76ers nisu uspjeli da se plasiraju u finale Istočne konferencije jer ih je u fantastičnoj seriji Boston Celtics pobijedio sa 4:3. Nakon utakmice na žestokom udaru kritika našao se MVP regularnog dijela sezone Joel Embiid koji je bio vidno razočaran zbog poraza, a onda se okrenuo protiv svojih saigrača.

Embiid je na iznenađenje mnogih proglašen za najkorisnijeg igrača regularnog dijela NBA lige jer su mnogi vjerovali da je tu nagradu po treći put zaredom zaslužio da osvoji srbijanski košarkaš Nikola Jokić.

Ipak, centar Denver Nuggetsa je ostao bez MVP nagrade koja je na kraju otišla u ruke Embiida, ali se košarkaš Philadelphije baš nije proslavio nakon toga.

Njegov tim ispao je u polufinalu Istočne konferencije jer je u majstorici Boston uspio da slavi sa ubjedljivih 112:88 i prođe u finale gdje će Celticsi igrati protiv Miami Heata.

Na udaru kritika nakon ovog poraza posebno se našao Embiid koji je bio vidno razočaran što se nije uspio sa svojom ekipom plasirati u finale Istočne konferencije i nastaviti put u play-offu, ali niko nije očekivao da će baš biti tako brutalan prema saigračima.

Embiid je nakon utakmice jedino pohvalio Jamesa Hardena i poručio je da je bilo nemoguće da prođu dalje s obzirom da samo njih dvojica igraju kako treba.

Oglasi

"Ne mogu sam da pobijedim. Ja i James Harden ne možemo sve sami da pobijedimo. Zato se košarka igra pet na pet", rekao je ljutito Embiid nakon utakmice zbog čega je dobio žestoke kritike javnosti.

Mnogi su razočarani kako je MVP okrenuo leđa svojim saigračima nakon ispadanja iz play-offa i to nakon utakmice u kojoj su on i Harden totalno podbacili.

Embiid je u sedmom meču protiv Bostona ubacio tek 15 poena i dodao je još osam skokova, dok je Harden bio još lošiji. On je utakmicu završio sa skromnih devet poena, sedam asistencija i šest skokova.

U majstorici su se u ekipi Philadelphije istakli Harris sa 19 i Maxey sa 17 poena, ali očito ni oni nisu zadovoljili Embiidov kriterij.

Također, Embiid je jedini MVP u historiji koji nikada nije uspio da prođe sa svojom ekipom drugu rundu doigravanja, odnosno plasira se u finale Konferencije.

Top Komentari

Zulfikar
Jedan od najvecih flop karikatura NBA lige, i to od nastanka iste.
0 2
Prije svega, nezaslužena nagrada MVP je njemu dodijeljena. Jokić, Tatum i još puno njih su bili bolji u regilarnom dijelu sezone. Ali ovakav komentar je ispod svakog nivoa jednog sportiste i profesionalca.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti