"Ukrali" mu MVP nagradu i probudili zvijer: Denver u finalu Zapada, još jedno čudo Jokića!

Phoenix završio sezonu

"Ukrali" mu MVP nagradu i probudili zvijer: Denver u finalu Zapada, još jedno čudo Jokića!

E. Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige nakon što su sinoć razbili Phoenix Sunse sa 125:100 i u seriji slavili sa 4:2. Još jednu nestvarnu partiju odigrao je srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji igra u životnoj formi.

Phoenix je u prošlom meču uspio da se izvuče i spasi prvu meč loptu Denvera, te smanji na 3:2 u seriji, ali Sunsi sinoć jednostavno nisu imali rješenje za nevjerovatnu igru Nuggetsa.

Denver je od prve minute igrao odlično i već nakon prve dionice čini se da je bilo jasno da idu u finale Zapadne konferencije. Prvu četvrtinu Nuggetsi su dobili sa 44:26 i tu prednost su čuvali do samog kraja.

Phoenix je pokušavao da se vrati u meč, ali jednostavno prednost koju je Denver stekao u prvom poluvremenu na kraju je za njih bila nedostižna.

Denver je nakon prvog dijela vodio sa 81:51 i već tada je bilo sve jasno. Phoenix je do kraja utakmice uspio samo koliko-toliko da ublaži ovaj poraz, te je utakmica na kraju zarevšena rezultatom 125:100.

Na krilima nevjerovatnog Nikole Jokića ekipa Denvera plasirala se u finale Zapadne konferencije, a tu će igrati protiv boljeg iz okršaja LA Lakers - Golden State Warriors.

Oglasi

Nestvarni Jokić sinoć je bio najbolji igrač na terenu. Srbijanski centar u igri je proveo skoro 38 minuta i uspio je da upiše novi triple-double u sezoni. Jokić je meč završio sa 32 poena, 12 asistencija i deset skokova.

U ekipi Denvera u sinoćnjem meču istakao se i Murray sa 26 poena, četiri asistencije i četiri skoka. Što se tiče Phoenixa raspoložen je bio Payne sa 31 poenom, ali to je bilo nedovoljno za pobjedu i ostanak u seriji.

Također, igrala se i utakmica Istočne konferencije gdje imamo pravu dramu. Philadelphija 76ersi i Boston Celticsi za finale ove konferencije odigraće majstoricu jer je trenutno u seriji 3:3.

Boston je uspio sinoć da pobjedi Philadelphiju sa 95:86 i poravna na 3:3, a putnika u finale Istočne konferencije dobit ćemo nakon odlučujuće sedme utakmice.

U ovom meču u ekipi 76ersa istakli su se Embiid i Maxey sa po 26 poena, dok je u ekipi Bostona najbolji bio Smart sa 22 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Top Komentari

Zax
Ma lik se igra sa svima.Njemu nije ni stalo do mwp nagrade i prosli je primio u stali kod konja.Jokic je cudo nevidjeno
1 2
RuthlessDyni
Čuj ukrali? Ajde ne kupujte.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi