Ne mogu da vjeruju da Jokić nije dobio MVP nagradu: Jedan detalj s glasanja šokirao cijelu Srbiju!

Trofej otišao u ruke Embiida

Ne mogu da vjeruju da Jokić nije dobio MVP nagradu: Jedan detalj s glasanja šokirao cijelu Srbiju!

Endin Čaušević

NBA liga sinoć je izabrala najkorisnijeg košarkaša u regularnom dijelu tekuće sezone, a MVP nagrada na kraju je otišla u ruke Joela Embiida. To je poprilično iznenadilo javnost jer se očekivalo da će tu nagradu po treći put zaredom osvojiti Nikola Jokić, ali se to nije desilo. U Srbiji su šokirani takvim izborom, a posebno ih je iznenadio jedan detalj s glasanja.

Jokić je prema mnogima bio prvi favorit za osvajanje MVP nagrade i očekivalo se da će po treći put zaredom da bude najkorisniji igrač NBA lige, ali se na kraju to nije desilo jer je ubjedljivu pobjedu odnio Embiid.

Embiid je počistio konkurenciju što se tiče glasanja za MVP-a i mnogima je nevjerovatno da je košarkaš Philadelpije 76ersa tako dominantno na kraju izabran za najkorisnijeg košarkaša NBA lige.

On je dobio čak 73 glasa od ukupno 100, a Jokić je na drugo mjestu dobio svega 15 glasova od novinara koji su imali pravo glasa. Treći je na kraju završio Giannis Antetokoumpo sa 12 osvojenih glasova.

Embiid igra odličnu sezonu u dresu Philadelphije, no mnogi su smatrali da je statistički Jokić bio značajno bolji od košarkaša 76ersa i da je nepravedno na kraju ostao bez MVP nagrade.

Ovakva odluka posebno je teško pala javnosti u Srbiji, a tamošnji mediji bruje o tome kako je Jokiću učinjena nezapamćena nepravda, te da je bruka NBA lige što ovaj košarkaš nije proglašen za MVP-a.

Oglasi

No, ono što je posebno iznenadilo srbijansku javnost jeste jedan detalj s glasanja za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Opis nije dostupan.

Naime, novinari koji su glasali za MVP-a su mogli na listu uvrstiti trojicu košarkaša, od prvog koje je nosilo najviše poena do trećeg mjesta, a kod jednog od novinara Jokić uopšte nije bilo na listi i nije dobiti niti jedan glas.

U Srbiji ne mogu da vjeruju da nakon još jedne impresivne sezone Jokić od tog novinara uopšte nije dobio glas. S druge strane Embiid je dobio glas od svakog novinara, pa čak je to slučaj i s Antetokoumpom koji je na kraju bio treći u ovom izboru.

Embiid je proglašenje za najkorisnijeg igrača NBA lige pratio u društvu saigrača Philadelphije, a nakon što je saznao da je on MVP nije mogao da sakrije suze zbog toga.

Top Komentari

Voland
Mislim da je ovo teže palo javnosti Srbije, nego samom Jokiću. Njemu je cilj da osvoji prsten, Mnogo bitnija nagrada nego MVP
2 1
TurgutBayraktar
Jokic je trebao dobiti ama ovo se ocekivalo nece njemu opet nekom tamo bijelcu opet
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti