KSBiH se raspitivao o NBA igraču
Foto -EPA

John Konchar privukao pažnju mnogih selekcija

KSBiH se raspitivao o NBA igraču

Midhat Šljivak

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine pokušao je pod zastavu naše zemlje dovesti NBA igrača Johna Konchara.

Ovaj 26-godišnji košarkaš Memphis Grizzliesa vodi porijeklo iz bivše Jugoslavije. Međutim, ne zna se iz koje zemlje tačno potiče zbog nedostatka informacija, ali usprkos tome je privukao interes iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Otkrio je to pomoćni trener Memphis Grizzliesa Darko Rajaković u košarkaškom podcastu s Lukom i Kuzmom.

"Ima veze sa Srbijom. Njegov djeda je srpskog porijekla. Znaju da je srpskog porijekla, ali nisu sigurni da li je iz Like, Hrvatske, da li je iz Bosne. Momak je fantastičan i voli svoje korijene", istakao je Darko Rajaković i dodaje da su zbog Konchara zvali i iz KSBiH.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B3F5DRLAxp4/?hl=en[/instagram]

"Mene su zvali iz bosanskog i hrvatskog Saveza. Svi živi su pokušavali da nađu kontakt s njim, ali mislim da on i nema neki interes za sve. Ipak je on rođen tamo", rekao je Rajaković.

John Konchar rođen je 1996. godine u Chicagu. Završio je koledž Purdue Fort Wayne, a u NBA ligu je stigao 2019. godine. Nije izabran na draftu, ali su ga Grizzliesi potpisali na ugovor.

Tokom tri sezone igra prosječno 15 minuta po meču i bilježi 4.4 poena.

Top Komentari

user1604155860
Ma Colo je to zavrsio gotova stvar igrace za Hrvatsku ili Srbiju.Kod nas nece iz Sirokog,Mostara,Bananja Luke da igraju za reprezentaciju a tek ovaj iz Amerike fuj savez.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi