Fantastični Jokić i Denver se vratili u igru
FOTO: EPA

Pobijedili u gostima

Fantastični Jokić i Denver se vratili u igru

Esmer Oštraković

Košarkaši Denver Nuggetsa uspjeli su da ostvare pobjedu protiv Minnesote Timberwolves sa 117:90, te su na taj načij vratili jedan break.

Nije serija počela onako kako su se nadali svi u Denveru, ali sada su smanjili u seriji na 2.1, a to znači da će imati priliku da izjednače.

Očekivalo se da će ovo biti teška utakmica za Denver, posebno sa psihološke strane jer su dva puta poraženi na svom terenu, te su sada u gostima morali uzeti break.

Upravo to su uradili. Otputovali su u goste i prilično lagano su ostvarili pobjedu i vratili se u igru.

Na ovom meču Minnesota je bila fvorit, posebno nakon dvije pobjede u gostima protiv Denvera, ali njima danas kao da se nije igralo.

Oglasi

Ubjedljivo prvo poluvrijeme imali su košarkaši Denvera, dok su domaćini igrali jako loše sa velikim brojem grešaka i u napadu, ali i u odbrani.

U trećoj četvrtini sjajno je počeo igrati i Nikola Jokić. Asistriao je, pogađao, a igrači Minnesote su sve nijemo posmatrali.

Četvrta četvrtina bila je samo odrađivanje posla jer su igrači Denvera imali prednost od 26 razlike.

Nikola Jokić je ubacio 24 poena, imao je 14 skokova i devet asistencija, te mu je jedna asistencija nedostajala za triple-double.

Velika je ovo pobjeda za Denver kako bi prije svega sami sebi pokazali da nisu zaboravili igrati košarku nakon ta dva vezana poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi