Velikan iz Sombora - Nikola Jokić po treći put MVP NBA lige!
Nikola Jokić ušao je u elitno društvo.

Najvrijednija indiviudalna nagrada

Velikan iz Sombora - Nikola Jokić po treći put MVP NBA lige!

Eldar Ganibegović

Srpski košarkaš Nikola Jokić najkorisniji je igrač NBA lige, potvrdila je liga i to je tako treća ovakva nagrada za 29-godišnjeg centra. 

Osvojio je prvu u sezoni 2020/21., sljedeću već iduće sezone, a onda mu je niz prekinuo Joel Embiid.

Sada je Jokić ponovo postao MVP, a od ukupno 99 glasova, njih 79 je stavilo Nikolu Jokića na prvo mjesto.

To mu je donijelo ukupan skor od 926 bodova, te je ostvario uvjerljivu pobjedu nad Shaom Gilgeousom-Alexanderom iz Oklahome.

Treće mjesto zauzeo je sjajni slovenačni košarkaš Luka Dončić, dok je četvrti bio Giannis Antetokounmpo.

Ove sezone je Nikola Jokić u prosjeku bilježio 26,4 poena, 12,4 skoka, te devet asistencija. Imao je 1,4 ukradenu loptu i 0,9 blokada.

Oglasi

Iz igre je šutirao 58% što je sjajan učinak, a za tri 36&, dok je 82% procenat bio s linije slobodnih bacanja.

Dakle, sada se izjednačio s Birdom, Maloneom i Johnsonom koji također imaju po tri MVP nagrade, dok su ispred njega ostali Chamberlain i LeBron sa po četiri, Jordan i Russell sa po pet, te Jabbar sa šest.

"Da budem iskren, svidjelo mi se prošle godine da ne dobijem MVP titulu i da osvojim prsten, to je mnogo bolje. Šta da kažem, imam povjerenje u svoje saigrače, a saigrači vjeruju u mene.

To je samo cijeli kolektivni napor koji me je stavio ispred svetla reflektora. Ja sam samo taj tip koji je ispred, ali iza mene je mnogo ljudi, igrača, trenera, razvojnih trenera, medicinskog osoblja, porodice, mnogo njih koje vi ne vidite, a ja sam samo jedan od njih", rekao je Jokić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi