Jokić dominirao u pobjedi Nuggetsa, Dončić solidan, Musa ostao bez debija
Nakon što su jučer igrana prva dva meča u novoj sezoni, danas je nastavljena NBA liga.

Nastavlja se NBA liga

Jokić dominirao u pobjedi Nuggetsa, Dončić solidan, Musa ostao bez debija

Širom NBA parketa sinoć je nastavljena najjača košarkaška liga na svijetu. Bilo je mnogo zanimljivih utrakmica, a bh. reprezentativac Džanan Musa nažalost nije debitovao za svoje Brooklyn Netse. 

Njegov tim je poražen u gostima od Detroit Pistonsa sa 103:100, a najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Griffin sa 27 poena, dok je Drummond dodao 24. Kod gostiju najefikasniji je bio LeVert sa 27 poena.

Ekipa Houston Rocketsa upisala je poraz na otvaranju nove sezone i to na domaćem parketu od New Orleans Pelicansa sa 131:112. Pelicanse je do pobjede vodio Anthony Davis sa 32 poena i 16 skokova, dok je Nikola Mirotić dodao 30. Kod domaćih je podbacio James Harden sa samo 18 poena, a Chris Paul je imao jedan više. Nova zvijezda ekipe Carmelo Anthony je imao samo devet poena za 27 minuta igre.

U demoliranju Memphis Grizzliesa od strane Indiana Pacersa hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović bio je najbolji igrač svoje Indiane uz 19 postignutih koševa.

Denver Nuggetsi su u gostima porazili Los Angeles Clipperse uz sjajnu partiju Nikole Jokića. Srbijanski košarkaš je ubacio 21 poen uz pet asistencija i osam skokova. Kod domaćih je najefikasniji bio Harris sa 19 poena uz deset skokova. Sjajnu partiju u ovosezonskom debiju pružio je i Bobi Marjanović sa 18 poena i 8 skokova.

Od ostalih rezultata izdvojit ćemo pobjedu Totonro Raptorsa protiv Cleveland Cavaliersa sa 116:104 uz 24 poena Kawhyja Leonarda uz 13 skokova. Phoenix je slavio protiv Dallasa sa 121:100. Kod gostujuće ekipe Luka Dončić je imao deset poena uz osam skokova i četiri asistencije. Dodajmo i to da su New York Knicksi u Madison Square Gardenu porazili Atlanta Hawkse sa 126:107, a dobru partiju pružio je hrvatski košarkaš Mario Hezonja.

Ostali rezultati:

Charlotte - Milwaukee 112:113

Indiana - Memphis 111:83

Orlando - Miami 104:101

San Antonio - Minnesota 112:108

Sacramento - Utah 117:123

Promo

Top Komentari

Bosnian King
Djaba se upropasti. Bas je rano kreno preko bare. Trebo je ostat jos 2-3 sezone
11 7
nickizedostizeko
Ne ide to tako lako kako si zamišljao Džanane, pogledaj Dončića, u Realu se izgradio kao zvijezda i onda u NBA. Ti si iz Cedevite koja uopće nije igrala ni Euroligu, Jusić je to uspio ali mislim da će biti jedini koji je uspio da iz nekog neeuroligaškog kluba ode u NBA i da se probije po minutaži. Sretno Džanane!
9 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi