Jokić pogodio za pobjedu protiv Dončića i Mavericksa
Foto - EPA

NBA liga

Jokić pogodio za pobjedu protiv Dončića i Mavericksa

M. Šljivak

Iza nas je još jedna itekako bogata noć u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a najviše pažnje svakako je privukao meč Dallas Mavericksa i Denver Nuggetsa u kojem su na kraju gosti slavili pobjedu rezultatom 106:107.


Iako su Mavsi gotovo čitav meč imali prednost na kraju je pobjedu odnio tim iz Colorada. Trijumf im je donio sjajni Nikola Jokić, koji je bio nezaustavljiv za Maverickse.

Na dva minuta do kraja meča Dallas je imao plus pet (106:101). Međutim, do kraja domaći košarkaši ne uspijevaju zabiti poene, da bi na osam sekundi prije isteka vremena Jokić pogodio za pobjedu Nuggetsa.

Upravo je srbijanski centar bio i najefikasniji pojedinac meča sa 33 poena, sedam asistencija i šest skokova. Sa druge strane očekivano najbolji je bio Lukaa Dončić sa učinkom od 27 poena, 10 asistencija i devet skokova.

Interesantno je svakako da je Dončić ostao bez poena u posljednoj dionici ovog meča.

NBA rezultati:

Boston - San Antonio 114:129
Chralotte - Toronto 1101:122pp
Indiana - Miami 108:122
Orlando - Washingtom 123:89
Atlanta - Houston 115:122
Dallas - Denver 106:107
New Orleans - Chicago 123:108
Utah - New York 128:104
Golden State - Milwaukee 98:107.

Promo

Top Komentari

omer
Pobjedu im je donio arbitar, a ne Jokic. U zadnja dva minuta je svirao sve u korist Denvera. Ne svira faul nad Doncicem bez lopte 50tak sekundi prije kraja. A 23 sekundi pred kraj dosudjuje loptu Denveru iako je njihov igrac prethodno izbacio iz igre. Sudijske kradje su, nazalost, prisutne i u najjacoj ligi svijeta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi