Jokić stao rame uz rame sa legendama NBA lige

Ispred njega samo Robertson i Johnson

Jokić stao rame uz rame sa legendama NBA lige

Najbolji košarkaš Denvera Nikola Jokić je u pobjedi protiv Miamija ostvario 20. triple-double u NBA karijeri.

Jokić je meč završio sa 29 poena, 11 skokova i 10 asistencija čime je ušao u historiju NBA lige postavši treći najmlađi košarkaš kojem je pošlo za rukom da ostvari 20+ triple-doubleova u karijeri.

Srbijanski košarkaš je do 20. triple-doublea stigao kao 23-godišnjak, a mlađi od njega su bili samo legendarni Oscar Robertson i Magic Johnson koji su imali po 22 godine.

Nikola Jokić je u NBA ligu stigao 2014. godine iz Mega Bemaxa kao 41. pick, a sa Denverom je prošlog ljeta potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 146.5 miliona dolara.

Jokić ove sezone prosječno postiže 18.9 poena, 10.1 skok i 7.4 asistencije po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi