Jokića tuku i jašu, a sudije sve nijemo gledaju - Nakon toga, Srbin je poludio

Izgubio je živce

Jokića tuku i jašu, a sudije sve nijemo gledaju - Nakon toga, Srbin je poludio

Esmer Oštraković

Veliki broj košarkaša nekada odluči trpiti razne stvari koje im se dešavaju u toku utakmice, ali onda jednostavno "puknu" i sve se završi tučom.

Ono što je sinoć trpio Nikola Jokić zaista je nevjerovatno, posebno iz razloga jer sudije nisu htjele da mu sude gotovo ništa.

Često se to dešava Jokiću kojeg sudije iz nekog razloga i ne vole previše, pa puštaju da se dosta grublje igra kada je on u blizini.

Sve to jako dobro koriste njegovi protivnici, a nekada se desi situacija da Jokić jednostavno ne može sve to da izdrži.

Jokić je nedavno isključen protiv Detroita jer su sudije dopustile da ga protivnički igrači bukvalno tuku, a sve se nastavilo na meču protiv Orlanda.

Oglasi

Četiri minute bile su do kraja utakmice, a rezultat 108:108. Jokića su okružila četiri protivnička igrača pod košem.

Promašio je šut, borio se za loptu, a nakon toga mu je Cole Anthony skočio na leđa i svi su očekivali da bude dosuđen faul.

Jokić je srušen na parket, ali sudije se nisu oglasile. Suggs je nakon toga odlučio da provocira Jokića zbog pada i izgubljene lopte.

Naravno Jokić mu nije ostao dužan, te mu je uzvratio i odgurnuo ga je, a on je logično kažnjen za to.

Jokić je odigrao sjajnu utakmicu i ostvario je triple-double sa trideset ubačenih poena, trinaest skokova i dvanaest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi