Svakom dođe "žuta minuta", ali ono što je Srbin sinoć dobacio sudijama je nedopustivo!
Srbijanski košarkaš u potpunosti izgubio živce nakon što sudija nije svirao čist prekršaj nad njim

Nikola Jokić isključen već u drugoj četvrtini

Svakom dođe "žuta minuta", ali ono što je Srbin sinoć dobacio sudijama je nedopustivo!

Endin Čaušević

Denver Nuggetsi sinoć su pobijedili Detroit Pistonse sa 107:103, a utakmicu je obilježio srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je isključen već u drugoj četvrtini. Jokić je u potpunosti izgubio živce zbog sudijskih odluka, a zbog onog što je dobacio arbitru dobio je isključenje.

Denver je uspio da dođe do pobjede u Little Caesars Areni u Detroitu iako je ovaj tim igrao skoro cijeli meč bez svog najboljeg igrača jer je Nikola Jokić isključen već u drugoj četvrtini nakon dvije tehničke.

Jokić je od početka bio nezadovoljan suđenjem i prigovarao je sudijama, a prvu tehničku dobio je kada im je aplaudirao i govorio: "Probudite se".

[twitter]https://twitter.com/ohnohedidnt24/status/1726761266998305001[/twitter]

Nakon toga Denver je napravio sjajnu seriju kojom je došao do preokreta, a upravo je Jokić bio odličan sa devet poena, pet skokova i pet asistencija.

Međutim, sve to palo je u vodu krajem druge četvrtine kada je Jokić bio u duelu s igračem Detroita i mislio je da je fauliran, ali sudija koji je stajao svega nekoliko metara od njih dvojice nije se oglašavao.

Oglasi

To je srbijanskog košarkaša totalno izbacilo iz takta zbog čega je počeo žestoko da prigovara, a sudija je bez mogo razmišljanja Jokiću ponovo pokazao tehničku koja je značila i isključenje za njega.

Jokić je u nekoliko navrata sudijama sugerisao da je fauliran što se moglo vidjeti i u prenosu, a kada je došla "žuta minuta" izgubio je živce i sudiji je nakon prigovora poručio "od*ebi" dok je izlazio s parketa i išao ka svlačionici.

Ranije je pored Jokića isključen i trener ovog tima Michael Malone koji je dobio također dvije tehničke upravo zbog prigovora oko prekršaja koji nisu dosuđeni nad srbijanskim košarkašem.

[twitter]https://twitter.com/ohnohedidnt24/status/1726768964146008379[/twitter]

No, to na kraju nije poremetilo Denver koji je pored svega uspio da dođe do pobjede rezultatom 107:103.

Gostujući tim je do trijumfa predvodio Jackson sa 21 poenom, šest asistencija i tri skoka, a istakao se i Caldwell-Pope sa 20 poena, tri skoka i tri asistencije. U Detroitu je najbolji bio Cunningham sa 27 poena, devet asistencija i dva skoka.

Top Komentari

AlphaStrong
Goni vnago napolje
0 0
karlhajncbrazzzo
Cirkus uživo. Nije bio faul, a nije ni Jokara zaslužio isključenje. Ništa nije uradio pogrešno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi