Nikola Jokić ih je uništio da su samo pobjegli s parketa - Srbin ima hladnokrvnost od milion dolara

Ponijeli se nesportski

Nikola Jokić ih je uništio da su samo pobjegli s parketa - Srbin ima hladnokrvnost od milion dolara

Midhat Šljivak

Nikola Jokić ponovo je odigrao vrhunsku partiju u NBA ligi. Srbin je aktuelne prvake Denver Nuggetse vodio do trijumfa nad Los Angeles Clippersima 111:108, a nakon meča gosti su otišli s terena bez pozdrava s protivnikom, što je izazvalo itekako hladnokrvnu reakciju srbijanskog košarkaša.

Nikola Jokić iza sebe ima još jednu čudesnu noć. Predvodio je Nuggetse do pobjede nad Los Angeles Clippersima (111:108) uz učinak od 32 poena, 16 skokova i devet asistencija.

Jokić je vidio šta će Clippersi odigrati nakon posljednjeg time-outa. Saopštio je to saigračima Porteru Junioru i Caldwellu-Popeu i Denver je odigrao perfektnu odbranu.

Clippersi su se nakon poraza u Coloradu ponijeli nesportski. Bahate zvijezde su otišle s parketa bez pozdrava, ali to nije previše dotaklo Jokića koji je hladnokrvno reagovao na sve.

Oglasi

Njemu je očigledno bilo sasvim svejedno hoće li ga pozdraviti ili ne jer je on zadovoljan igrom svog tima koji je nakon ovog trijumfa na omjeru od devet pobjeda i dva poraza.

"Odradili smo dobar posao danas. Promašio sam nekoliko otvorenih i laganih šuteva, ali sve je to dobro dok god pobjeđujemo. Neporaženi smo kod kuće i želimo da tako i ostane", rekao je Jokić.

Saigrač diže Nikolu Jokića u nebesa

Nakon utakmice s Los Angeles Reggie Jackson je iznio niz hvalospjeva na račun srbijanskog košarkaša. On uživa u svakom trenutku s njim na parketu.

"Posebno je gledati ga kako kontroliše utakmicu, kako je poseban, kako mu mozak radi na terenu. Ukrade utakmicu psihičkim putem. On je taj koji drži naš tim, imamo odličnu grupu, ali njegove mogućnosti, zrelost, razumijevanje. On održava na nivou iznad, ali nikad previsoko, nikad prenisko", rekao je Jackson i dodao je:

"Kada imaš nešto posebno, onda moraš uživati u tome jer ne znaš koliko ćeš to imati. Kad sve nestane onda ti nedostaje. Zato ja uživam dok sam saigrač s njim i uživam kako lagano igra i zadovoljstvo mi je ga je gledati", istakao je Jackson.

Nikola Jokić će i ove sezone biti glavni kandidat za najkorisnijeg igrača sezone. Ponovo ima nestvarne brojke i demolira protivnike gdje god da igra.

Srbin je u dosadašnjem dijelu sezone na prosjeku od 29.8 poena, 13.7 skokova i 8.3 asistencije po meču uz fenomenalnih 60.6 posto šuta iz igre.

Podsjetimo, Denver Nuggetsi brane titulu NBA prvaka iz prošle sezone kada su u finalu s 4-1 u pobjedama savladali Miami Heat.

Top Komentari

**** jokara glupe amere !!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi