Jokić upisao tripl-double, Warriorsi ipak prejaki za Denver

Pobjede slavili i Spursi i Clippersi

Jokić upisao tripl-double, Warriorsi ipak prejaki za Denver

Golden State Warriorsi su bez previše problema na svom parketu savaldali Denver Nuggetse rezultatom 124:114.

Warriorsi su u svom prepoznatljivom ritmu otvorili utakmicu i već nakon nekoliko minuta stigli do dvocifrene prednosti. Domaći su odigrali izuzetno u napadu u prvoj dionici pa su nakon 12 minuta igre vodili rezultatom 37:28.

Nuggetsi su bili nešto bolji u drugoj četvrtini, ali se nisu uspijevali potpuno približiti domaćima, koji su na poluvremenu imali plus sedam.

Ipak, polovinom treće četvrtine Nuggetsi uspijevaju doći do izjednačenja. Međutim, to je bio znak Warriorsima da "dodaju gas", što su oni i učinili.

Domaći prave veliku seriju i prije kraja treće dionice vraćaju dvocifrenu prednost, koja će u četvrtoj četvrtini dostići i plus 18, pa su Warriorsi na kraju slavili sigurnu pobjedu.

U pobjedničkoj ekipi najefikansiji je bio Steph Curry koji je ubacio 32 poena, dok je Draymond Green upisao double-double sa 23 poena i 10 asistencija. Treba napomenuti da su domaći na ovoj utakmici bili bez Kevina Duranta koji se muči sa povredom lista.

Kod Denvera je briljirao Nikola Jokić koji je zabilježio triple-double učinak sa 22 poena, 12 skokova i 11 asistencija. 22 poena je ubacio i Gary Harris, dok su jedan manje postigli Murray i Lyles.

Sjajni Lou Williams (34 poena) i DeAndre Jordan (25 poena i 18 skokova) su predvodili Los Angeles Clipperse do dramatične pobjede nad Atlanta Hawksima rezultatom 108:107.

Pobjedu su upisali i San Antonio Spursi i to nakon što su u zadnjim minutama susreta slomili otpor Sacramento Kingsa.

Spursi su slavili rezultatom 107:100, a još jednu sjajnu partiju je pružio LaMarcus Aldridge koji je upisao double-double učinak sa 31 poenom i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi