Nevjerovatni Curry brojao do 45 u sigurnom slavlju Ratnika

LA Clippersi se nisu dobro proveli

Nevjerovatni Curry brojao do 45 u sigurnom slavlju Ratnika

Eldar Ganibegović

Košarkaši Golden State Warriorsa su na gostovanju kod LA Clippersa upisali svoju 32. pobjedu u sezoni. Aktulani prvaci su stigli do uvjerljivog slavlja rezultatom 121:105.

Ratnici su od samog početka meča igrali bolje, pa su već poslije prvog dijela susreta imali devet poena prednosti. Nakon pauze Curry i ekipa su ubacili u brzinu više, te su svoje vodstvo digli na +27 i tada je pitanje pobjednika bilo riješeno. Posljednja dionica nije mnogo donijela, pošto su Warriorsi odradili rutinski posao.

Nevjerovatnu noć je imao Stephen Curry koji je za 3/4 provedene na terenu ubacio 45 poena i tome je dodao šest skokova i tri asistencije, dok je Nick Young sa klupe dodao 11 poena.

Na drugoj strani je Lou Williams ubacio 23 poena, a drugi najbolji igrač LA Clippersa bio je DeAndre Jordan sa 15 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti