Titula Eurolige stiže u BiH: Jones i Ekaterinburg na krovu Evrope

U finalu bolje od Gajićeve Avenide

Titula Eurolige stiže u BiH: Jones i Ekaterinburg na krovu Evrope

H. Zilić

Košarkašice UMMC Ekaterinburga osvojile su ovosezonsku Euroligu.


U finalnom duelu ruska ekipa je bila bolja od španske Avenide sa 68:78.

Drugi period je Ekaterinburg dobio sa 9:23 i to je na kraju presudilo pobjednika obzirom da su ostale četvrtine bile u egalu.

Ovo je vrijedan rezultat i za Bosnu i Hercegovinu jer je naša reprezentativka Jonquel Jones osvojila titulu prvakinje Evrope.

Jones je u finalnom meču ubacila devet poena i skupila 11 skokova, a najefikasnija u Ekaterinburgu bila je Belgijanka Meesseman sa 19 poena, osam skokova i tri asistencije.

U timu Avenide nezaustavljiva je bila Hayes sa 29 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod tima iz Salamance u rosteru je bila i naša Marica Gajić, što znači da smo imali bh. finale u Euroligi što je svakako velika stvar za bh. sport.

Ovome dodajmo da su u utakmici za treće mjesto košarkašice Fenerbahcea bile bolje od Soprona rezultatom 58:64.

Top Komentari

lingafo
Titula Eurolige je već u BiH. Nalazi se u Tuzli, u prostorijama ŽKK Jedinstvo. Ne d'o Bog da je sarajevski klub ju usvojio, ne bi mogli živjeti od vas. Objavite malo i jedan od najvećih uspjeha BH sporta. Jeebao vam burazer od Jones ljubavnice.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi