Jonquel Jones odigrala partiju koju vjerovatno neće više ponoviti u karijeri

U Euroligi

Jonquel Jones odigrala partiju koju vjerovatno neće više ponoviti u karijeri

H. Zilić

Najbolja košarkašica svijeta i reprezentativka Bosne i Hercegovine Jonquel Jones, danas je odigrala partiju kakvu više neće ponoviti u karijeri.

Jednostavno Jones imala loš dan i to je sastavni dio sporta. U trijumfu njenog Eketarinburga protiv TTT Rige u okviru Eurolige za košarkašice rezultatom 75:60, Jones je imala i više nego skromnu statistiku.

Naša reprezentativka na terenu je provela 17 minuta ubacila pet poena i dodala samo jedan skok.

Ne pamti ni Jones sigurno da je odigrala ovako skromnu partiju u dosadšanjoj karijeri, a vjerovanto neće više u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jones je i među najboljim strijelcima Eurolige kao i među najkorisnijim košarkašicama Eurolige.

Prošle sezone je proglašena i za najkorisniju igračicu u WNBA šampionatu, dok reprezentaciju BiH sjajno predvodi u novom ciklusu kvalifikacija za Eurobasket, a u februaru nas očekuju i kvalifikacije za SP, gdje su našim djevojkama protivnici selekcije Japana, Kanade i Bjelorusije.

Top Komentari

user1597698961
To je zbog protivnika rige koja igra takvu odbranu da se zbijaju pod kos,,i jones i vadeeva su podbacile zbog tog ali su im zato plejevi razvalili,meseman 22poena
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi