Počela nova sezona u WNBA ligi, Jonquel Jones dominirala u prvoj utakmici

Sjajan nastup bh. reprezentativke

Počela nova sezona u WNBA ligi, Jonquel Jones dominirala u prvoj utakmici

H. Zilić

Počela je i nova sezona u WNBA ligi, najjačoj ligi svijeta za košarkašice.

U prvom meču nove sezone, Connecticut Sun savladale su Atlanta Dream sa 67:78.

Već u prvoj utakmici u pobjedničkoj ekipi dominirala je bh. reprezentativka Jonquel Jones.

Naša reprezentativka je meč završila sa 26 poena, osam skokova i tri asistencije te je ubjedljivo bila najbolji pojedinac utakmice. Pratila je Bonner sa 21 poenom sedam skokova i pet asistencija.

U redovima tima iz Atlante raspoložena je bila Williams sa 14 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Inače Jones je bila ja najkorisnija igračica u prvoj noći nove sezone WNBA lige.

Naše košarkašice su počele pripreme za Eurobasket koji nas očekuje krajem juna, a ekipi će se uskoro priključiti i Jones.

Jonquel Jones je prije odlaska u SAD sezonu odigrala u Evropi, tačnije u ruskom Ekaterinburgu s kojim je u finalu Eurolige savladala špansku Avenidu za koju je nastupala još jedna sjajna bh. košarkašica, a riječ je naravno o Marici Gajić.

Top Komentari

user1597698961
Wnba se igra jako dugo,samo se nadam da ce jones doci u dogovoreno vrijeme ,to jest pocetkom juna,jer se i nakon tog igra wnba,,samo d ane bude zavrzlama pa ne dodje i nastavi igrati za tim u wnba
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi