Čovjek sa nalakiranim noktima jedna je od najvećih zvijezda Mundobasketa

Tugovao nakon prvog kola

Čovjek sa nalakiranim noktima jedna je od najvećih zvijezda Mundobasketa

Edmir Škorić

Filipinci su jedni od domaćina Mundobasketa ovog ljeta, ali Svjetsko prvenstvo počeli su loše, porazom od Dominikanske Republike rezultatom 87:81.

Košarkaška reprezentacija Filipina bila je zaista sjajna u prvom meču i često je imala prednost nad rivalom, ali je odigrala loše zadnju dionicu te je poražena.

Karl-Anthony Towns je bio nezaustavljiv, ubacio je 26 poena uz 10 skokova. Centar Minnesotta Timberwolvesa je prva zvijezda Dominikane, ali svoju veliku zvijezdu imaju i Filipinci. Riječ je o Jordanu Clarksonu, koji je ubacio 28 poena uz sedam skokova i sedam asistencija u prvoj utakmici.

Clarkson je na neki način i tragičar svoje reprezentacije jer je isključen iz igre na tri minute i 32 sekunde prije kraja. Bio je vidno utučen nakon utakmice, naravno da mu je bilo teško.

Jordan Clarkson predvodi Filipince na Mundobasketu

Međutim, postao je viralan i zbog još jedne stvari. Naime, Jordan je igrao sa nalakiranim noktima.

"Odrastao čovjek sa nalakiranim noktima", napisao je jedan košarkaški fan na društvenoj mreži X, dok je drugi dodao: "Nalakirao nokte u crno i plače. Saberi se Jordane".

Činilo se da su većini obožavatelja više smetali njegovi nalakirani nokti nego frustracije s kojima se nosio. Sutra će njegov tim odmjeriti snage sa Angolom.

Selektor Reyes smatra da su ukradene lopte bili veliki problem protiv Dominikanske Republike. Filipinci su imali 19 izgubljenih lopti tokom utakmice, a dali su i skoro isto toliko ofanzivnih skokova. S obzirom na to koliko je Angola bila jaka u defanzivi, Filipini će morati napraviti velike korekcije u igri.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U grupi A se pored Filipina i Dominikanske Republike nalaze još spomenuta Angola i Italija. U prvom kolu Italijani su bili uvjerljivi protiv Angole te su slavili sa 81:67.

Što se tiče Clarksona, prošle sezone je u NBA ligi imao prosjek od 20,8 poena, 4 skoka i 4,4 asistencije. Već četiri sezone je član Utah Jazza, a a prethodno je igrao još za Cleveland Cavalierse i LA Lakerse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi