Jošilo i Sokolović novi igrači Bosne Royal Jelly

Pojačanja pred Ligu za prvaka

Jošilo i Sokolović novi igrači Bosne Royal Jelly

D. Rakanović

Marko Jošilo i Aleksandar Sokolović novi su igrači KK Bosna Royal Jelly, potvrđeno je u klubu za SportSport.ba. 

Bosna Royal Jelly pred početak Lige za prvaka dodatno je pojačala svoj roster sa dva igrača.

Jošilo (24) igra na poziciji krila i krilnog centra, a u prethodne tri sezone je nastupao za valjevski Metalac.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je za mlađe kategorije Partizana iz Beograda, Vardu iz Višegrada, Radnik iz Bijeljine i bh. šampiona Igokeu. Ove sezone u dresu Metalca u Košarkaškoj ligi Srbije postizao je 14,2 poena po utakmici.

Sokolović (24) je sezonu počeo u sarajevskim Sparsima, gdje se zadržao do sredine januara. Nakon toga, nastupao je za KK Mladost Admiral Zemun, tako da će Bosna Royal Jelly biti treći klub za koji će igrati ove sezone.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Za Mladost je igrao na tri utakmice i za 26 minuta na parketu postizao je prosječno 17.7 poena uz 5.7 asistencija.

Bosna Royal Jelly u prvom kolu Lige za prvaka dočekuje branioca titule Igokeu, a utakmica je na rasporedu u subotu sa početkom od 18 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije