KK Bosna je jučer na nevjerovatan način doživjela poraz, danas je uslijedila radikalna odluka kluba

Smjena trenera

KK Bosna je jučer na nevjerovatan način doživjela poraz, danas je uslijedila radikalna odluka kluba

E. Škorić

KK Bosna Meridianbet je u četvrtom kolu prvenstva BiH poražena od ekipe Mladosti iz Mrkonjić Grada i to nakon dva produžetka. Domaći su slavili sa 102:97.

Susret je završen rezultatom 75:75, ali je Bosna imala +6 krajem prvog produžetka i 14 sekundi prije kraja izgledalo je da će slaviti pobjedu, no tricama Branislava Paunovića i Đorđa Aleksića košarkaši Mladosti dolaze do izjednačenja, a u drugom produžetku i do pobjede.

Bosna je vezala tako dva poraza u prvenstvu nakon dobrog otovaranja sezone i sa šest bodova nalazi se tek na sedmom mjestu na tabeli. Istovremeno je doživjela poraze u kvalifikacijama ABA 2 lige od Vojvodine početkom oktobra.

Niz loših rezultata na kraju je natjerao upravni odbor Bosne da posegne za nekim radikalnim odlukama, pa je otkazana saradnja dosadašnjem treneru Josipu Pandži.

Studenti su imali plan da igraju u drugom rangu regionalnog prvenstva, željeli su se boriti za trofej u domaćem prvenstvu, ali stvari nisu išle po planu i na kraju je pala odluka da se promijeni trener.

Odluka o smjeni Pandže donesena je sinoć, pa je još rano govoriti o tome ko će biti njegov nasljednik, ali sigurno je da se uveliko u KK Bosna radi na tome i da se pokušava pronaći adekvatno trenersko ime koje će uzdrmati uspavani tim i vratiti ga na pobjedničke staze.

Bosna će za vikend ugostiti Slobodu iz Tuzle u 5. kolu prvenstva BiH, a nije poznato ko će sjediti na klupi tog tima u duelu sa liderom koji je za sada jedini stoprocentan u prvenstvu sa četiri pobjede iz četiri meča.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nakon tog meča, Bosna gostuje Leotaru u Trebinju, pa dočekuje Prijedor, a mjesec novembar zaključit će gostovanjem u Banjaluci ekipi Borca.

Što se Josipa Pandže tiče, on se proslavio vodeći kadete BiH do evropskog zlata u Litvaniji, a kasnije je trenirao nekoliko bh. timova. Ljetos je preuzeo tim Bosne, a prethodno radio u Bijeljini, Kaknju i u Tuzli kao trener Slobode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi