Ciboni trofej "Mirza Delibašić", Bosni meč za treće mjesto

U Skenderiji

Ciboni trofej "Mirza Delibašić", Bosni meč za treće mjesto

E. Škorić

Košarkaši Cibone pobijedili su u finalu Memorijalnog turnira "Mirza Delibašić" u Sarajevu ekipu Budućnosti sa 76:69.

U zagrebačkoj ekipi istakli su se Aranitović sa 18 i Buljan sa 15 poena, a u podgoričkom timu Jagodić Kuridža sa 16 i Jones sa 11 poena.

Nakon toga odigrana je utakmica za treće mjesto, a ono je pripalo domaćoj Bosni, koja je u Skenderiji sa 88:75 slavila protiv Širokog.

Zubac je predvodio Studente sa 19 poena, Božović je ubacio 16, a Planinin 13 poena, dok su kod Širokog najefikasniji bili Čolak sa 18 i Brala sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Podsjetimo, jučer su u polufinalnim duelima Cibona i Budućnost slavili protiv Bosne (84:69) i Širokog (72:68), a današnjim duelima je završeno 16. izdanje turnira koji se igra u čast najvećeg bosanskohercegovačkog sportiste u historiji.

Neobično je, ali prvo se danas igralo finale, pa utakmica za treće mjesto. Organizator turnira tako je izašao u susret gostima iz Zagreba i Podgorice, pa su oni svoj meč igrali od 17 sati, a Bosna i Široki od 19:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi