Josip Pandža: Nadam se da ćemo odigrati utakmicu bez oscilacija
U bh. derbiju OKK Sloboda će sutra dočekati HKK Široki

Trener Tuzlaka pred gostovanje Širokog

Josip Pandža: Nadam se da ćemo odigrati utakmicu bez oscilacija

Šesto kolo ABA 2 lige donijet će sudar dvije domaće momčadi. U tuzlanskom Mejdanu sutra će domaća OKK Sloboda dočekati prvaka BiH HKK Široki.

Gosti se nakon pet kola nalaze u samom vrhu, dok s druge strane Sloboda ima samo jedan trijumf. 

Povodom sutrašnje utakmice u prostorijama Slobode danas je organizirana press konferencija na kojoj se okupljenim novinarima obratio trener Tuzlaka Josip Pandža:

"U goste nam dolazi prvak države Široki, jedna jako ozbiljna ekipa" - otpočeo je Pandža i dodao:

"Njihov ulazak u ABA 2 sezonu govori o kakvoj se ekipi radi. Uz Borac i MZT sigurno su tim koji je najviše pokazao do sada. Izbalansirani su skup vrhunskih mladih igrača plus dva iskusna, Naletilića i Kraljevića. Imaju iskusnog trenera i ozbiljan intezitet u igri. Mi ćemo na sve to morati odgovoriti trkački i skakački da bi imali svoju šansu. Ja znam da mi to možemo no moramo smanjiti svoje oscilacije u igri koje su se dešavale u svakoj utakmici sem Splita. ABA2 je toliko jaka liga da te oscilacije uvijek budu skupo kažnjene. Nadam se da sutra toga neće biti jer samo tako možemo doći do pobjede u sutrašnjoj utakmici" - rekao je Pandža.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Utakmica između Slobode i Širokog igra se u 17h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi