Igokea pala u Širokom Brijegu

Prvi poraz u sezoni

Igokea pala u Širokom Brijegu

Košarkaši Širokog nanijeli su sinoć prvi ovosezonski poraz Igokei u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Širokobriježani su na domaćem parketu savladali Igokeu sa 76:63 i to ponajviše zahvaljujući fantastično odigranoj drugoj dionici.

Prvi period Široki je dobio sa 20:18, da bi u drugom slavio sa čak 28:7 i već tada je bilo jasno da će se gosit teško vratiti u meč.

U nastavku utakmice Igokea je dobila obje dionice ali to nije ni blizu bilo dovoljno da rezultatski zaprijeti rivalu pa su se košarkaši koje s klupe prevodi Dragan Bajić morali pomiriti s prvim porazom.

Domaće je do trijumfa vodio Mateo Čolak sa 16 ubačaja, dok su Ivan Karačić i Filip Kraljević dodali po 12. Kod Igokee najbolji je bio Nemanja Nikolić sa 15 ubačaja.

Široki sada ima omjer od dvije pobjede i dva poraza i nalazi se na 4. poziciji Premijer lige, dok je Igokea pala na drugo mjesto s omjerom 3-1.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Široki: Zubac 7, Karačić 12, Drežnjak 4, Filipović 7, Naletilić 3, Čolak 16, Dario Drežnjak 8, Batinić 7, Kraljević 12.

KK Igokea: Ilić 7, Talić 8, Kočić 5, Clifford 11, Nikolić 15, Simanić 2, Kariniauskas 8, Vaughn 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi