Jovanović: Sparsi su odlično organizovani, zadovoljan sam

Novi član Sparsa za SportSport.ba

Jovanović: Sparsi su odlično organizovani, zadovoljan sam

Samir Mlaćo

Košarkaški klub Spars sinoć je dogovorio saradnju sa 32-godišnjim Zlatkom Jovanovićem, koji u našu zemlju dolazi iz dalekog Irana.

Odlazak Kenana Bajramovića značio je da će se Sparsi sigurno morati pojačati, a sigurni su da su u Jovanoviću našli pravi izbor. Ovaj košarkaš već je ranije nastupao u našoj zemlji, tako da je upoznat sa kvalitetom klubova i same lige.

"Bio sam u Iranu i igrao dobro, ali se otvorila ta neka opcija da izađem iz ugovora, a Sparsi su se javili u tom momentu i napravili smo dogovor vrlo brzo. Zadovoljan sam jer mislim da je klub odlično organizovan, a momke većinom poznajem. Marko Trbić mi je bio trener u reprezentaciji, sa Miljanom Pupovićem ću igrati zajedno po drugi put, a sa Daliborom Peršićem treći", kazao je Jovanović za SportSport.ba.

Javnost u našoj zemlji pored igara u reprezentaciji, Jovanovića poznaje iz dana kada je bio član Bosne, Igokee, Borca i tuzlanske Slobode.

"Ligu poznajem dosta dobro jer naravno pratim. Sjećam se svega od prije, bilo su to lijepe godine Banja Luke, pa kratko Igokee, Tuzle naravno i Bosne. Sada dolaze neki novi momci, ali ima i dosta iskusnih igrača u ligi, tako da će sigurno biti ponovo zanimljivo igrati", zaključio je novi član KK Spars Zlatko Jovanović. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Jovanović je jučer stigao u naš glavni grad, a već se priključio treninzima svog novog tima. Debi će imati za dvije subote kada će Sparsi u gradskom derbiju odmjeriti snage sa Bosnom Royall Jely.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi