JR Smith je napravio glupost, ali sudije su "poklonile" produžetak Warriorsima
Foto: Screenshot

Zvanični izvještaj NBA lige

JR Smith je napravio glupost, ali sudije su "poklonile" produžetak Warriorsima

Finalna serija NBA lige je otvorena u noći sa četvrtka na petak kada su Golden State Warriorsi u svojoj Oracle Areni ugostili Cleveland Cavalierse.

Warriorsi su nakon produžetka slavili pobjedu rezultatom 124:114, a Cavsima nije pomogla ni još jedna maestralna partija LeBrona Jamesa.

Ipak, meč u Oracle Areni će ostati upamćen po nevjerovatnom potezu košarkaša Cavsa JR Smitha. Naime, Cavsi su u posljednjim sekundama regularnog toka susreta došli do izjednačenja (107:107) nakon prvog slobodnog bacanja Georgea Hilla, ali je playmaker Clevelanda promašio drugo slobodno bacanje za vodstvo svoje ekipe.

Loptu je pod košem, ipak, uhvatio JR Smith, ali je iskusni bek propustio priliku da proba postići poene, vjerovatno za pobjedu Cavsa, te je počeo "bježati" od koša. Smith je vjerovatno mislio da njegova ekipa ima prednost, a njegova glupost je dozvolila da susret ipak ode u produžetak u kojem su Warriorsi uspjeli slaviti pobjedu.

Međutim, promašeno slobodno bacanje Georgea Hilla je trebalo biti ponovljeno. Naime, prema zvaničnom "L2M" izvještaju NBA lige košarkaš Warriorsa Draymond Green je zakoračio u reket prije nego što je Hill uputio šut, a pravila nalažu da se slobodno bacanje zbog toga trebalo ponoviti.

Ipak, ovaj detalj je promakao sudijama, pa je Hill ostao bez "popravnog" i prilike da ipak dovede svoju ekipu u vodstvo u zadnjim sekundama meča.

Top Komentari

muha
Ta ista NBA nije kaznila Thompsona za bacanje lopte u lice Greena nakon sto je vec iskljucen zbog obicnog faula.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi