JR Smith uradio tetovažu koju će morati da sakriva na utakmicama

Krši pravila NBA lige

JR Smith uradio tetovažu koju će morati da sakriva na utakmicama

Košarkaš Clevelanda JR Smith napravio je još jedan gaf, ali ovoga puta nevezano za košarkaški teren.

JR Smithovo tijelo je puno tetovaža, ali posljednja koju je uradio bi mu mogla donijeti novčanu kaznu ukoliko ne pronađe način da je sakrije kada bude igrao utakmice.

Naime, JR Smith je, iz nekog razloga, na nozi istetovirao riječ "Supreme" što je ime svjetski popularne modne marke čime je prekršio pravila NBA lige koja brani košarkašima da na sebi reklamiraju bilo kakav brend.

JR Smith nije prvi košarkaš koji se susreo sa ovim problemom, s obzirom da je NBA u prošlosti već mnogo puta kažnjavala igrače zbog promovisanja kojekakvih brendova.

Prije pet godina, NBA je natjerala Imana Shumperta da se ošiša jer je prethodno u svojoj frizuri imao ucrtan logo Adidasa, a još 2001. godine je zabranila Rasheedu Wallaceu da nosi tetovažu sa imenom jedne kompanije koja proizvodi slatkiše.

Međutim, dešavali su se i neki presedani pa je tako Marcin Gortat dok je nastupao za Washington nosio logo "Jumpmana" (AIR Jordan), Carmelo Anthony je nastupao sa istetoviranim logom "Warner Brothersa" na ramenu, dok Kyrie Irving na podlaktici ima istetoviran naziv svoje omiljene serije "Friends".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi