Jugo: Drago mi je što će se u Donjem Vakufu odlučivati o putniku u Premijer ligu
Kenan Jugo je svjestan da njegova ekipa nije mogla slaviti u Zenici, budući na veoma lošu partiju najboljeg gostujućeg igrača Nedima Mustafice, koji je ubacio samo sedam poena

Trener Proma nakon poraza u Zenici

Jugo: Drago mi je što će se u Donjem Vakufu odlučivati o putniku u Premijer ligu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sinoć su u sjajnom ambijentu pred više od 2.000 gledatelja savladali tim Proma iz Donjeg Vakufa te u finalu doigravanja A1 lige u košarci poravnali rezultat na 1:1.

Nakon utakmice gostujući trener Kenan Jugo kazao je da je domaća ekipa zasluženo slavila, te da mu je drago što će se o novom prvaku, odlučivati u Donjem Vakufu.

"Čelik je bio bolji u većini utakmice, mi smo svoju igru, malo agresivniju počeli igrati tek na kraju utakmice što se odmah odrazilo i na rezultat. U prvom poluvremenu smo bili nekako prestrašeni, kao da smo se prepali da bi u Zenici mogli slaviti pobjedu, odnosno titulu. Ipak i ova utakmica je bila stvarno fantastična, kako utakmica, tako i atmosfera na tribinama" istakao je Jugo.

Čelik i Promo s pravom su u finalu, a majstorica će se igrati u nedjelju u Donjem Vakufu

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Mislim da su dvije najbolje ekipe u finalu, A1 liga ove sezone je bila dosta izjednačena, nigdje niste mogli da tako kažem s lakoćom pobijediti bez obzira na poziciju kluba na tabeli. Na kraju se ispostavilo da smo mi i Čelik ekipe koje su odskakale malo od ostalih, a mislim da je publika u Zenici, ali i naša u Donjem Vakufu zaslužila da gleda ovo finale. Nadam se u nedjelju da ćemo mi biti na nivou prve utakmice, te da ćemo slaviti pobjedu i plasman u Premijer ligu", kazao je Jugo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije