Juniori Čelika pobjednici 20. Kengur kupa 2018
U Zenici održan jedan od najboljih turnira u regiji za omladince

Jedan od najjačih košarkaških turnira za omladince u regiji

Juniori Čelika pobjednici 20. Kengur kupa 2018

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Od 24. do 26. avgusta Zenica je bila domaćin 20. jubilarnog izdanja međunarodnog košarkaškog „Kengur kupa 2018“.

Na ovoj velikoj smotri mladosti i košarke nastupilo je 600 takmičara iz pet zemalja. Tokom trodnevnog turnira, odigrana je 81 utakmica u šest kategorija, od čega četiri u kategorije dječaka (predpioniri, pioniri, kadeti i juniori) te dvije u kategoriji djevojčica (pionirke i kadetkinje). Naravno, najviše klubova-učesnika je bilo iz BiH – 11, koji su se predstavili s 27, od ukupno 50 ekipa, koliko ih je igralo u svih šest kategorija.

Zanimljivo je da je samo iz mađarskog grada Zalaegerszega došlo 150 mališana i roditelja, koji su proveli sjajan vikend u Zenici.

U kategoriji predpionira prvi je bio Kengur, drugi Zalaegerszeg, a treći Osijek. Kod pionirki prvo mjesto osvojila je ekipa Ragusa, drugi je Kengur, a treći Lavovi Brčko.

U kategoriji pionira najuspješnija je bila ekipa Maribora, ispred Kengura i Osijeka. Kod kadetkinja trijumfovala je domaća ekipa Kengura, drugi je Konjic, a treći Stars Fojnica.

Pehar za prvo mjesto kod kadeta osvojio je Maribor, drugi je Osijek, a treći Kengur.

U najjačoj konkurenciji u odličnom finalnom susretu OKK Čelik je slavio protiv Kengura. U ovoj kategoriji treće mjesto osvojila je ekipa Željezničara 1971 iz Bihaća.

U svih šest kategorija dodijeljena su i pojedinačna priznanja za MVP igrače i najbolje strijelce, a ove godine diplome su dobili i najbolji treneri.

I ove godine u svom svečanom 20. izdanju odličan organizator bio je KK Kengur na čelu s Enverom Jahićem i grupom vrijednih sportskih entuzijasta. Treba istaći da su gosti turnira bili bivši igrači čuvene generacije Zenice-Metalno, koja je osvojila titulu prvaka BiH. Tu je bio i legendarni Mario Primorac, koji je dobio zahvalnicu od strane organizatora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi