Košarkaši Čelika krenuli s radom, kostur ekipe ostao na okupu
Zeničani su zadržali kostur ekipe, te su angažovali dvojicu igrača koji bi im trebali dati dodatnu širinu u ekipi.

Dvojica novajlija na treningu

Košarkaši Čelika krenuli s radom, kostur ekipe ostao na okupu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su i zvanično krenuli s pripremama za novu sezonu u A1 ligi. Mlađi košarkaši nakon završetka sezone nisu ni prestajali s treninzima, a danas su im se pridružile i nešto iskusnije kolege, te dvojica novih igrača, koji će sigurno predstavljati pojačanja za narednu sezonu.

Prisutnim košarkašima na prvom treningu obratio se i predsjednik kluba Goran Bulajić.

"Odmor je završen, imali smo, može se reći, uspješnu prošlu sezonu. Kostur ekipe je ostao, nekolicina igrača više nije u ovom klubu, ali oni koji su nosili ekipu prošle s nama će biti i naredne sezone. Ambicije u novoj sezoni su ponovo ulazak u play-off, a poslije ćemo vidjeti. Svakako da nećemo odustati od naših ciljeva, a to je afirmacija mladih igrača, prošle sezone smo imali nekoliko njih, koji su imali veliku minutažu, a neki su postali i reprezentativci. Nadam se da će u narednoj sezoni neka nova imena skrenuti pažnju na sebe", kazao je Bulajić.

Trener Armel Mujaković igračima je kazao da od njih očekuje red, rad i disciplinu, te da se što bolje pripreme za narednu sezonu.

"Za razliku od prošle sezone na vrijeme smo krenuli s pripremama, imat ćemo dovoljno vremena da se pripremimo i uigramo za početak sezone. U planu imamo odigrati prijateljske utakmice, a o protivnicima ćemo naknadno. U stručnom štabu pored mene i Edina Varupe radit će i Bojan Stevanović, iskusni i poznati trener iz Zenice. Od igračkog kadra tu su skoro svi od prošle sezone. Nema Ahmeta Begića, koji neće biti s nama naredne sezone, dok će mi Denis Halilović javiti u narednim danima hoće li se i dalje baviti košarkom", ističe Mujaković.

Ekipa je pojačana s dvojicom novajlija, a očekuje se dolazak i još jednog centra

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Od večeras s nama su povratnik iz Travnika, Namik Varupa, a tu je i mladi bek iz Gradine, 20-godišnji Danijel Đukarić. Uz ostanak svih igrača, nadam se i Bambura, očekujem još jednog centra, čime bi kompletirali ekipu za narednu sezonu. Ne znam šta će biti s Ernesom Mešinovićem, on ima ugovor s Kaknjom, volio bi da kao i prošle sezone igra na dvojnu registraciju. Uz par iskusnih igrača, ponovo će veliku minutažu dobiti naši mladi igrači, koji su prošle sezone pokazali da se s pravom na njih može računati", kazao je za SportSport.ba Armel Mujaković.

Kako smo saznali od ljudi iz OKK Čelik, ekipa Gradine iz Srebrenika vjerovatno neće igrati Premijer ligu za košarkaše, tako da će A1 liga i naredne sezone biti jaka, a danas je objavljeno da je napravljena fuzija između ekipa Burcha i Igmana. Ako Čelik zadrži sve igrače, uz ova pojačanja, nema sumnje da će naredne sezone biti kandidat broj jedan za prvo mjesto i plasman u najviši rang takmičenja.

Top Komentari

u__prolazu
dovedite i drugog reprezentativca u basketu uklopio bi se dobro
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi