Srebrenik na nogama: Gradina u Premijer ligi BiH!

Savladali Čelik

Srebrenik na nogama: Gradina u Premijer ligi BiH!

M. Šljivak

Košarkaši Gradine iz Srebrenika osvojili su A1 ligu i ostvarili su plasman u Premijer ligu BiH.

Ovaj tim je večeras na svom parketu u odlučujućem meču finalne serije savladao zenički Čelik rezultatom 105:64 i ostvario je plasman u društvo najboljih bh. ekipa.

Žestoko je tim Vlade Mićanovića ušao u meč. Potpuno su pregazili Čelik na otvaranju, imali su prednost od 20:8, a nakon deset minuta igre bilo je plus osam, 22:14.

Domaći tim je i u drugoj dionici briljirao. Nisu Čeliku dopustili apsolutno ništa, dok su oni nošeni velikom podrškom s tribina pogađali gotovo sve. Bilo je u nekoliko navrata i 24 koša prednosti, a na odmor se otišlo sa 18 poena prednosti u korist Gradine, 55:37.

Nastavila je Gradina sa boljom igrom i u nastavku meča. Čelik je izgledao potpuno nemoćno, a nakon 30 minuta igre domaći su imali velikih 30 poena prednosti, 84:54.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Do kraja su domaći lagano završili posao i ostvarili su pobjedu i plasman u Premijer ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi