Juniori OKK Spars od +18 do poraza
Foto: adidasngt.com/Dragoslav Žarković

Kvalifikacioni turnir juniorske Eurolige u Beogradu

Juniori OKK Spars od +18 do poraza

Činilo se da će juniori Sparsa nastaviti sa dobrim igrama na kvalifikacionom turniru za juniorsku Euroligu koji se igra u Beogradu.

Nakon što su jučer u dramatičnom finišu savladali vršnjake iz Fenera, danas su bili pred pobjedom i nad Olimpijom, ali su na kraju izgubili rezultatom 78:76.

Mladi košarkaši Sparsa su držali sve konce u svojim rukama, do finiša. Olimpija je jedino vodstvo (prije samog finiša) imala samo na otvaranju utakmice, ali su Sparsi prvu četvrtinu lagano riješili u svoju korist, rezultatom 29:15.

Početkom druge dionice Sparsi su došli i do +18, a visoku prednost su čuvali sve do polovine zadnje četvrtine kada dopuštaju Olimpiji da se vrati. Pala je koncentracija Sparsa, a Olimpija je uspjela prići na samo -2 nakon trojke Vukovića, dvije i po minute prije kraja. Ubrzo su košarkaši Olimpije stigli i do -1 (72:71), a minutu prije kraja Vuković pogađa novu trojku za poravnanje Slovenaca.

Topolović je uspio vratiti Sparse u vodstvo 35 sekundi prije kraja, ali je Vuković bio nemilosrdan i postigao novu trojku za prvo vodstvo Olimpije još od početka meča (77:76). Uprskali su Sparsi sljedeći napad, da bi Olimpija otišla na +2 sa linije slobodnih bacanja. Ispostavilo se da je to dovoljno za pobjedu Olimpije.

Mladi košarkaši Sparsa su sada na omjeru od jedne pobjede i poraza, a nešto kasnije igraju susret sa Megom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Sparsa se istakao Đorđe Topolović sa 18 poena, dok je 16 dodao Dedajić. Po 14 su postigli Radak i Micić.

Kada je u pitanju Olimpija sjajan je bio Peter Vuković koji je postigao 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi