Jure Zdovc novi trener francuskog Metrpolitansa 92

Trenirat će Miralema Halilovića

Jure Zdovc novi trener francuskog Metrpolitansa 92

Slovenački trener i bivša igračka legenda te zemlje i negdašnje države Jure Zdovc pronašao je novi trenerski angažman. 

Bivši trener KK Bosna preuzet će kormilo francuskog kluba Metropolitans 92 s kojim je danas potpisao dvogodišnji ugovor. 

Tako će Slovenac u idućim sezonama biti trener i nešem reprezentativcu Miralemu Haliloviću koji je također pristupio Metropolitansu. Zdovc je u karijeri sjedio na klupama Geoplina, Splita, Iraklisa, Bosne, Olimpije, Spartaka iz Sankt Petersburga, Gaziantepa, AEK-a i Cedevite, a u dva navrata vodio je i reprezentaciju Slovenije. 

Zdovc je bio članom legendarne generacije reprezentacije Jugoslavije koja je osvajala Europska i Svjetsko prvenstvo, a nosioc je i srebrne olimpijske medalje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi