Zdovc spreman za otkaz u Cedeviti: Već gleda prema novom poslu

Napušta zagrebački klub

Zdovc spreman za otkaz u Cedeviti: Već gleda prema novom poslu

M. Šljivak

Slovenski stručnjak Jure Zdovc napustiće klupu Cedevite po završetku ove sezone.

Njegovim vođenjem ekipe nisu zadovoljni u rukovodstvu zagrebačkog tima, te će Zdovc napustiti kluba, bez obzira na činjenicu da će vjerovatno osvojiti naslov prvaka Hrvatske.

Međutim, čini se kako je Slovenac već našao novi posao. On je u užem krugu kandidata za trenera turskog Banvita i za ovu poziciju će se boriti sa španskim trenerom Josem Berrocalom.

Zdovc za sada slovi kao favorit za preuzimanje ovog kluba koji je sezonu završio porazom od Fenerbahčea u polufinalu turskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Slovenac je prije Cedevite vodio veliki broj timova među kojima su AEK, Spartak, Bosna, Olimpija, dok je u turskoj radio u Gaziantepu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije