Jusuf Nurkić briljirao u Quicken Loans Areni, ali Kralj i Cavsi na kraju slave
Sjajna partija bh košarkaša nije bila dovoljna Trail Blazersima, pa su upisali i 18. poraz ove sezone.

Sjajno izdanje bh centra

Jusuf Nurkić briljirao u Quicken Loans Areni, ali Kralj i Cavsi na kraju slave

Cleveland Cavaliersi su večeras na domaćem parketu porazili Portland Trail Blazerse sa 127:110, ali njihova pobjeda bila je daleko teža nego što to rezultat govori.

Trail Blazersi su bili konkurentni, a u mnogim trenucima i bolji, ali sve se raspalo za njih početkom posljednje dionice.

Tokom prve četvrtine Trail Blazersi su većinom imali prednost, ali ona se kretala od dva do pet poena prednosti. Na kraju je ipak prvi period završen rezultatom 28:28. Tokom druge četvrtine ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a gosti u jednom trenutku odlaze i na plus 10 što je bila do tada i najveća prednost za jedan tim. Trail Blazersi su prvo poluvrijeme završili sa vodstvom 56:53.

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto bolju igru Cavsa. Domaći su imali prednost gotovo tokom cijele treće dionice, a na kraju su je završili sa vodstvom 91:87. Rezultat je početkom posljednje četvrtine bio izjednačen (91:91), ali od tog trenutka se igra Trail Blazersa raspala.

Cavsima su tada pomogli Dwyane Wade i Isaiah Thomas koji su dominirali terenom pa domaći odlaze veoma brzo na dvocifrenu prenost i tada je bilo jasno da se gosti više ne mogu vratiti.

Cavse je do trijumfa predvodio sjajni LeBron James sa 24 poena, šest skokova i osam asistencije, a osim njega bio je dobar i Kevin Love sa 19 poena. Večeras je za viceprvaka NBA lige debitovao i Isaiah Thomas koji je imao sjajnu partiju za samo 18 minuta na parketu. Omaleni playmaker je ubacio 17 poena uz tri asistencije.

Kod poražene ekipe najbolji je bio Damian Lillard sa 25 poena i šest asistencija, a jednu od najboljih partija u sezoni pružio je i Jusuf Nurkić. Juka je za 28 minuta na parketu ubacio 23 poena uz sedam skokova i četiri asistencije. Imao je šut iz igre 10 od 12 i šut sa linije za slobodna bacanja 3 od 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi