Portlandu velika bitka u Chicagu, double-double Nurkića

Slavili nakon produžetka

Portlandu velika bitka u Chicagu, double-double Nurkića

Endin Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa savladali su na gostujućem parketu ekipu Chicago Bullsa sa 124:120, a još jednu dobru partiju odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Portland i Chicago odigrali su fantastičnu utakmicu,a pobjednika smo dobili tek nakon produžetka. Meč su bolje otvorili gosti koji su nakon prve dionice imali prednost od 31:23.

Ipak, Bullsi su se probudili u drugoj četvrtini i na pauzu su otišli s prednošću 53:52. Domaći tim je bio bolji i na otvaranju drugogo dijela, te je povećao svoju prednost na pet poena i činilo se da će Bullsi lagano do nove pobjede.

Međutim, Portland je u posljednjih deset minuta odličnom igrom u odbrani uspio zaustaviti Bullse i vratiti se u meč, te smo pobjednika dobili tek nakon dodatnog produžetka. Portland je na kraju slavio sa 124:120 jer je u produžetku bio bolji sao 12:8.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo 37 minuta i upisao je 11 poena, 15 skokova, tri blokade i dvije asistencije. Najefikasniji u ekipi Portlanda bio je McCollum sa 32 poena, dok se u Bullsima istakao Kris Dunn sa 22 poena.

Nba:

Brookyl Nets - Orlando Magic 98:85
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 131:127 (nakon produžetka)
Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 120:124 (nakon produžetka)
Minnesota Timberwolves - LA Lakers 114:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti