Iznenađen i uvrijeđen: Navijač tužio Jusufa Nurkića
Foto - Screenshot

Želi novac za pretrpljenu štetu

Iznenađen i uvrijeđen: Navijač tužio Jusufa Nurkića

M. Šljivak

Centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić (27) dobio je tužbu od navijača kojem je bacio telefon nakon utakmice protiv Indiana Pacersa odigrane 20. marta.

Iako zbog povrede nije bio u igri, Nurkić je došao u sukob s navijačem koji ga je provocirao. Unio mu se u lice i zatim mu je bacio telefon kojeg je držao u rukama.

NBA liga je zbog ovog poteza bh. košarkaša kaznila s 40.000 dolara, a navijač je navodno Nurkiću vrijeđao mamu i preminulu nanu.

Navijač imena Steven Geske odbacio je navode da je to učinio. Odlučio je tužiti Nurkića, ali i novinara Yahoo Sportsa Chrisa Haynesa koji je objavio da je bh. košarkašu psovao i vrijeđao porodicu.

Geske u tužbi navodi da je zbog sukoba s Nurkićem primio mnoštvo prijetećih poruka, među kojima su i prijetnje smrću i želi da mu se isplati odšteta zbog duševne boli uzrokovane prijetnjama.

Također, u tužbi protiv Haynesa navodi da mu je ukaljan lik u društvu objavom lažne vijesti i također traži odštetu.

On navodi kako ima svjedoke koji će potvrditi da nikoga nije vrijeđao i da su sve što je izgovorio bile šaljive riječi.

Steven Geske je trener lacrossea u lokalnoj srednjoj školi i veliki je navijač Indiana Pacersa.

Top Komentari

Zax
Japp,treba mu svaki dinar uzeti.Prava seljacina koja hoce da je u centru paznje
4 22
realista1982
Bolesno društvo je ova Amerika...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi