Svi su čekali da se oglasi Nurkić i upravo je to učinio

Poraz od Poljske i kraj sna o Olimpijskim igrama

Svi su čekali da se oglasi Nurkić i upravo je to učinio

Samir Mlaćo

San o plasmanu na Olimpijske igre za našu košarkašku reprezentaciju danas je završen.

Poraženi smo od Poljske 76:72. Svakako da je nacija razočarana, očekivali smo mnogo više, a poodbacile su naše glavne zvijezde.

Od Jusufa Nurkića se očekivalo mnogo više, a on se sada oglasio. Upisao je tek 11 poena uz 12 skokova.

"Žao nam je da nismo uspjeli, znamo da smo dali sve od sebe!

Do boljih vremena vaši košarkaši!", napisao je Nurkić.

Žao nam je da nismo uspjeli, znamo da smo dali sve od sebe!! Do boljih vremena vaši košarkaši!🐉 🇧🇦 🫡

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Sunday, August 20, 2023
Oglasi

Treba istaći da je i legendarna Razija Mujanović pružila podršku našim momcima, a Nurkić je poodijei tu bjavu

Mujanović je napisala: "Glavu gore - vi ste naš ponos".

Treba istaći da je prije puta u Poljsku upravo Nurkić kazao da su naši momci radili u užasnim uslovima, ali da idu da izbore plasman na Olimpijske igre.

"Isti problemi zadnjih 30 godina. Prvo moramo govoriti u uslovima pa onda jer to je početak svega. Mi imamo problema svake godine, ne možemo dobiti osnovne stvart i nemaš se kome obratiti. Kad poredite rezultate i uslove mi pravimo nevjerovatne rezultate kada vidite u kakvim uslovima radimo", rekao je Nurkić i nastavio:

Oglasi

"Mi moramo razmišljati kako ćemo porodice smjestiti. Četvorica spavaju u sobi, ali idemo u Poljsku da osvojimo turnir. Političarima plate ne kasne, ništa im ne kasni, a mi nemamo trenera kondicionog trenera. Moramo osigurati uslove radi budućih generacija. Treba rješavati probleme. Mi se ljutimo kada djeca igraju za druge selekcije."

Tada ga je podržao i Džanan Musa.

"Sve što je Jusuf rekao sto stoji, nerealno je da u sobi spavaju četvorica i dodiruju se nogama, to je nemoguće u reprezentaciji... Ja ću se nadovezati na pripremne utakmice, ostale reprezentacije imaju devet prijateljskih, a mi dvije sa Obalom Slonovače, uz dužno poštovanje njima. Idemo tamo da to osvojimo, ali da li mi možemo imati pravo mjerilo uz uslove koje imamo.

Ko dogovara te utakmice? Mislim da ne radimo dobar posao i ne radimo na vrijeme, a da ne govorim o ostalim stvarima poput karata i drugih stvari. Koljena svoja poderasmo u tri-četiri sata leta. Nadam se da će ova poruka biti jaka da se neke stvari promijene, te da BiH sa Vladom stane iza reprezentativaca, ne samo iza mene nego iza svih igrača jer mislim da govorimo istim glasom."

Top Komentari

King_Kenny
...pametnije mu je da se ne oglasava,nego da navjezba taj sut za 2 poena bar na 50%,pa mozda budemo i imali sanse da nekog pobijedimo...sa 30% nemamo sanse...najgori centri u NBA imaju preko 50% sut,ali nas Jusuf "drvena ruka" ne moze sa broda more da pogodi...ja bi se ubio da igram u NBA 8 godina i da fulam onakve zicere...i to 2 utakmice za redom...
3 3
Carmagle
Pljuni musu kad ga sretnes majstore.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi