Nurkić se oglasio povodom Dana državnosti, pratioci oduševljeno uzvraćali

I Džanan Musa je imao 'posebnu' objavu

Nurkić se oglasio povodom Dana državnosti, pratioci oduševljeno uzvraćali

Samir Mlaćo

Najpopularniji bh. košarkaš Jusuf Nurkić objavom je obradovao sve Bosance i Hercegovce.

Naime, član Phoenix Sunsa je uputio čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti naše domovine. Nurkić je poznat kao osoba koja uvijek ističe svoju zemlju, a učinio je to i sada.

"Svim dobrim ljudima koji vole Bosnu i Hercegovinu želim sretan Dan državnosti BiH", napisao je Nurkić.

Poznat je Nurkić kao osoba 'bez dlake na jeziku', te često i 'prozove' one koji svakako nisu među gore navedenim, a itekako od naše domovine dobro žive.

Svim dobrim ljudima koji vole 🇧🇦 želim sretan Dan državnosti BiH!❤️🇧🇦 #🇧🇦 #mojaitvojaBiH

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Friday, November 24, 2023

Nedavno je kritikovao rad u košarkaškoj reprezentaciji BiH, te kazao između ostalog da političarima plate ne kasne, dok reprezentacija npr. nema kondicionog trenera.

Oglasi

"Mi moramo razmišljati kako ćemo porodice smjestiti. Četvorica spavaju u sobi, ali idemo u Poljsku da osvojimo turnir. Političarima plate ne kasne, ništa im ne kasni, a mi nemamo trenera kondicionog trenera. Moramo osigurati uslove radi budućih generacija. Treba rješavati probleme. Mi se ljutimo kada djeca igraju za druge selekcije.", rekao je tada popularni Juka.

Čestitku povodom Dana državnosti uputio je i Džanan Musa.

Najprije je objavio čestitku uz zastavu naše domovine, a zatim i video sa jedne od utakmica reprezentacije.

Musa je trenutno član Real Madrida, a uz Nurkića je najveća zvijezda naše košarkaške reprezentacije.

🇧🇦

Posted by Dzanan Musa on Saturday, November 25, 2023
Oglasi

Jutros je to učinio i Nogometni savez naše zemlje, što do sada nije bio slučaj, pa će biti mnogo komentara.

Kada je sam Dan državnosti u pitanju, na današnji dan 1943. godine u Mrkonjić Gradu su se sastali predstavnici Bošnjaka, Srba i Hrvata, te je taj sastanak poznat kao prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a.

Ovom prilikom Bosni i Hercegovini je vraćena stoljetna državnovst koja je izgubljena okupacijom Osmanskog Carstva 1463. godine.

Prvo zasjedanje obilježila je sada već čuvena rečenica da Bosna i Hercegovina nije srpska, nije hrvatska, a nije ni muslimanska (bošnjačka), nego i srpska i hrvatska i bošnjačka, odnosno zemlja naroda Bosne i Hercegovine.

Nažalost, početkom 90-ih godina prošlog vijeka agresori su pokušali ponovo raskomadati Bosnu i Hercegovinu, ali se ona poput feniksa digla iz pepela i uspjela se odbraniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi