Dobra partija Nurkića u pobjedi Phoenixa, ali ono što je sinoć uradio Nikola Jokić je nestvarno

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

Dobra partija Nurkića u pobjedi Phoenixa, ali ono što je sinoć uradio Nikola Jokić je nestvarno

Endin Čaušević

Košarkaši Phoenix Sunsa pobijedili su sinoć Memphis Grizzliese sa ubijedljivih 110:89, a još jednu solidnu partiju odigrao je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić. No, sve to bilo je u sjeni još jedne monstruozne partije Nikole Jokića.

Sunsi nisu imali problema da dođu do pobjede u FedExForumu u Memphisu jer su od početka utakmice imali prednost, a meč su prelomili u posljednjoj četvtrtini zahvaljujući nevjerovatnom Devinu Bookeru.

Phoenix je dobro otvorio utakmicu i nakon prve dionice vodio je sa 29:27, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 62:49 za gostujući tim.

Memphis je u trećoj četvrtini uspio koliko-toliko da smanji zaostatak, ali to je bilo sve od ovog tima. Phoenix je u zadnjih 12 minuta igrao fantastično i na kraju je upisao ubjedljivu pobjedu rezultatom 110:89.

Goste je do pobjede vodio sjajni Booker koji je završio meč sa 40 poena, pet skokova i četiri asistencije. Istakao se i Gordon sa 20 poena, a solidan meč imao je i bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Oglasi

Nurkić je na parketu proveo skoro 33 minute i uspio je da upiše šest poena, te je još dodao deset skokova i šest asistencija.

U ekipi Memphisa najbolji je bio Aldama sa 21 poenom i pet skokova, a dobar učinak imao je i Derrick Rose sa 17 poena, dva skoka i jednom asistencijom.

Još jednu nestvarnu pariju odigrao je i Nikola Jokić, ali to nije bilo dovoljno Denver Nuggetsima da dođu do pobjede protiv Houston Rocketsa koji su slavili sa 105:86.

   Nikola Jokić odigrao maestralan meč, ali izostala je podrška njegovih saigrača

Od 86 poena ekipe Denvera čak 38 upisao je nevjerovatni Jokić koji je koketirao s triple-doubleom jer je dodao još 19 skokova i osam asistencija.

Međutim, ni nevjerovatno izdanje Jokića nije bilo dovoljno Denveru protiv Houstona koji je na krilima Greena došao do pobjede. Green je ubacio 25 poena i uz to dodao je pet skokova i dvije asistencije.

Od sinoćnjeg programa izdvaja se pobjeda Golden Statea protiv San Antonija sa 118:112, dok je Toronto na svom parketu porazio Chicago Bullse sa 121:108.

NBA liga, rezultati:

New York Knicks - Miami Heat 100:98
Toronto Raptors - Chicago Bulls 121:108
Houston Rockets - Denver Nuggets 105:86
Indiana Pacers - Detroit Pistons 136:113
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 131:128
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 111:124
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 118:112
Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 112:106
Orlando Magic - Boston Celtics 113:96
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 89:110

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi