Noć za pamćenje Marija Hezonje u Madridu, ali ono što je za 14 minuta napravio Džanan Musa je čudo
Sjajan meč za Džanana Musu iako je na parketu proveo tek 14 minuta

Odlično izdanje balkanskog dvojca u kraljevskom klubu

Noć za pamćenje Marija Hezonje u Madridu, ali ono što je za 14 minuta napravio Džanan Musa je čudo

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida večeras su ubjedljivo pobjedili Albu iz Berlina sa 99:75 u okviru desetog kola Eurolige. Džanan Musa ostavio je veoma dobar utisak iako uopšte nije igrao u prvom poluvremenu.

Real je pred svojim navijačima u Madridu pokazao još jednom kakvu ekipu ima jer je Chus Mateo uspio da odmori neke od svojih najboljih igrača, ali svejedno Kraljevi su upisali ubjedljivu pobjedu.

Domaći su odlično otvorili meč i vodili su od početka do kraja utakmice. U prvom dijelu blistao je Mario Hezonja koji je odigrao večeras daleko najbolji meč u ovoj sezoni.

Hrvat je u prvom dijelu bio najbolji na parketu, a ponovo je "eksplodirao" u samom finišu kada je novim poenima krunisao svoju fantastičnu izvedbu.

Real je nakon prvog dijela vodio sa 44:33 i u drugom dijelu je održavao stečenu prednost. Ono što je posebno bilo zanimljivo jeste da Džanan Musa u prvom poluvremenu uopšte nije igrao, ali bh. košarkaš se našao na parketu početku drugog dijela.

Oglasi

Aktuelni prvaci Evrope su u drugom poluvremenu priveli utakmicu kraju i slavili su sa 99:75, te upisali devetu pobjedu i sada su na učinku 9-0.

Kao što smo već naveli večeras je briljirao Hezonja jer je hrvatski košarkaš večeras bio daleko najefikasniji. Hezonja je završio meč sa 26 poena, dva skoka i jednom asistencijom.

Iako je Musa večeras igrao samo u drugom poluvremenu, te je ukupno na parketu proveo 14 minuta po učinku je odmah bio iza Hezonje jer je bh. košarkaš zaista igrao furiozno po ulasku na parket.

Na kraju je momak iz Bihaća uspio da upiše 11 poena, četiri skoka i dvije asistencije što je na minutažu koju je večeras dobio zaista sjajan učinak.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Što se tiče berlinske Albe najefikasniji bio je Procida koji je ubacio 14, dok je Thiemann dodao 12 poena.

Euroliga, 10. kolo:

Real Madrid - Alba Berlin 99:75 (27:17, 17:16, 23:18, 32:24)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi