Jusuf Nurkić ili prvi pik NBA drafta?
Jusuf Nurkić u ovoj sezoni je na prosjeku od 15 poena i preko 10 skokova po utakmici i jedan je od najboljih centara najjače lige svijeta (Foto: EPA)

Portland protiv Sunsa

Jusuf Nurkić ili prvi pik NBA drafta?

M. Šljivak

Jusuf Nurkić igra bez dileme najbolju sezonu od dolaska u NBA ligu.

Bosnian Beast je gotovo u svakoj utakmici na double-double učinku i često je na parketu najbolji igrač Portland Trail Blazersa, bez obzira što su tu prve zvijezde tima Damian Lillard i CJ McCollum.

Večeras ekipi Trail Blazersa predstoji veoma zanimljiv meč. Igraće na svom parketu protiv najlošije ekipe u kompletnoj ligi Phoenix Sunsa (4-20).

Nurkić će protiv sebe na drugoj strani imati prvog pika ovogodišnjeg NBA drafta DeAndrea Aytona i sasvim sigurno da će mu Nurkić htjeti da poželi dobrodošlicu u najjaču ligu svijeta.

Kladionica Mozzart je Nurkiću postavila granicu od 15.5 poena, dok je Aytonu granica poena na 16.5 i biće interesantno vidjeti duel dvojice snažnih centara.

Naravno, Mozzart vidi i Portland kao velikog favorita u ovom meču i biće pravo čudo ako Phoenix dođe do pobjede, a i kvota na njih to itekako pokazuje.

Meč Portland - Phoenix počinje 4 sata iza ponoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi