Nurkić: Sudije su imale neke čudne odluke, ali moramo biti bolji, ja kao lider moram bolje

Odigrao još jedan dobar meč

Nurkić: Sudije su imale neke čudne odluke, ali moramo biti bolji, ja kao lider moram bolje

Edmir Škorić

Bh. košarkaška reprezentacija poražena je danas od Njemačke sa 92:82 u drugom meču na Eurobasketu.

Iako smo odigrali sjajnih 20 minuta, uslijedio je pad u nastavku, što su Nijemci iskoristili i na kraju ostvarili drugu pobjedu, dok smo mi ostali na jednoj, onoj protiv Mađarske.

Jusuf Nurkić je i danas bio jedan od ključnih u bh. timu, pošto je ubacio 21 poen. Efikasniji je bio samo Džanan Musa sa 30 poena.

"Super utakmica, žao mi je što nismo pobijedili i do kraja izdržali, ali jednostavno nekada kada odeš u minus, teško je vratiti se, potroši se dosta energije. Nema vremena za žaljenje. Sutra nas čeka još bolji protivnik. Idemo dalje", rekao je Nurkić novinarima nakon meča, pa je dodao:

"Mislim da su navijači zadovoljni jer smo se borili. Sutra je novi dan i nova utakmica, nadam se da ćemo opet imati istu podršku".

Nije želio previše da govori o sudijama.

Oglasi

"Ne bih se vraćao na sudije, uvijek možemo govoriti da su sudije ovako ili onako. Naše izgubljene lopte... I moje, ja moram bolje igrati kao lider ove ekipe".

Recept za Sloveniju?

"Vidjet ćemo, možemo da igramo sa svima. Imali smo svoje šanse, iako su nekad sudije imale u najmanju ruku čudne odluke. Nemamo vremena da žalimo, idemo dalje", dodao je Nurkić.

Već sutra igramo narednu utakmicu, a protivnik će biti sjajna Slovenija predvođena Lukom Dončićem. Taj duel na programu je od 17 sati i 45 minuta. Neće biti lako, ali pokazali smo već da možemo, ako ništa, da namučimo košarkaške sile.

Poraz od Njemačke komentarisao je i Adin Vrabac.

"Iskreno smo bili spremni za ovu treću četvrtinu - da će Njemačka zapeti, da će igrati agresivnije i da će ih sudije pogurati. Bili smo spremni, ali nismo uspjeli da odgovorimo. Ostaje žal, moramo razmišljati o sutrašnjem danu i da se spremimo za Sloveniju", rekao je Vrabac.

"Ja bih slagao kada bih rekao da sudije nisu utjecale na našu igru. Te neke odluke su bile malo na našu štetu", dodao je.

Poruka navijačima? "Ostanite uz nas, borit ćemo se zajedno da idemo dalje". 

Top Komentari

King_Kenny
...sudije su siljile domacinski,a vala i ti kenjas sa onim tricama to je strasno...brate na trening pa ih rokaj,ovdje se hvataj reketa tu si dominantan,a za sutera trojki nisi...
1 5
Fixa
Qrcio se Nurkic i zalijepio ga frajer za patos
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi