Nurkićeva ''originalna'' reakcija na vijest da košarkašicama BiH prijeti izbacivanje sa SP-a

Zbog manjka novca

Nurkićeva ''originalna'' reakcija na vijest da košarkašicama BiH prijeti izbacivanje sa SP-a

A. Čaušević

KS BiH ima ogromnih finansijskih problema pa je primoran da javno apeluje za pomoć kako bi selekcijama omogućio odlaske na takmičenja. 

Košarkaši koji se već neko vrijeme pripremaju za Eurobasket će nekako otputovati na pripremni turnir u Estoniji zbog čega je upućena posebna zahvalnica toj zemlji.

S druge strane, premijerni nastup za košarkašice BiH na Svjetskom prvenstvu je pod velikim znakom pitanja.

U ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM.

Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.

"Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje."

Oglasi

"Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu. Od obećanja i statusa po društvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KSBiH, zasad nemamo ništa. Ni marke. Zato upućujemo posljednji apel da nam se izađe u susret, inače ćemo biti suočeni sa katastrofalnim posljedicama”, kaže generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Još malo pa motaj kablove!! DRŽAVNE reprezentacije! #GAMEOVER

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Thursday, August 11, 2022

Na ovu vijest je i reagovao Jusuf Nurkić. Sjajni bh. centar je to uradio na društvnoj mreži Facebook i to na svoj način.

"Još malo pa motaj kablove državne reprezentacije", poručio je Nurkić uz hashtag "Gameover".

Rasprava na društvenim mrežama

Prije nekoliko danas Nurkića su pojedini prozivali u komentarima na društvenim mrežama, a NBA zvijezda im nije ostala dužna.

Oglasi

"Neka Juka i Musa odvoje sedmičnu patu i to je to", smatra jedan od navijača, a Nurkić mu nije ostao dužan.

"Zbog takvih kao ti djeca odlaze! Državna repka jel?", napisao je Nurkić.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Nurkić je naša velika zvijezda i pomogao je dosta puno narodu u našoj zemlji, ali činjenica je da u ovakvim situacijama Savez je taj koji treba omogućiti sve uslove igračima.

Igrači su posljednji koji bi trebali razmišljati o nekim drugim stvarima koji nemaju doticaja sa parketom i igrama.

Top Komentari

MisterX
Nurkic to izgleda jedva i ceka, da ne mora vise dolaziti da igra za reprezentaciju...
1 8
Mepa
Nurkic nije duzan ni feninga da pokloni. Savez dobije lovu iz budzeta a gdje su te pare zavrsile a nisu na selekcije to se svi treba da pitamo i istrazimo. Drugo savez je duzan da nabavi sponzore. Ocigledno rade nesposobni ljudi na celu. Evo ja sam koliko volim Bosnu namakao bi minimum 50 sponzora ne moraju to biti astronomske cifre ali svaka pomoc je dobro dosla. Lahko je sjedit kukat i nema para. Digni dupe idi trazi rjesenje. Taj ko danas kuka samo govori o njegovoj nesposbnosti da uradi odredjeni zadatak!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi