Iznenađenje u Moda Centru: Nurkić briljirao, Portland srušio Lakerse!

Novi double-double Bosnian Beasta

Iznenađenje u Moda Centru: Nurkić briljirao, Portland srušio Lakerse!

E. Ganibegović

Portland Trail Blazersi su nakon šest uzastopnih poraza iznenađujuće slavili protiv Los Angeles Lakersa, bilo je tijesnih 107:105.

Početak meča odnosno prva dionica bila je veoma izjednačena. Najveća razlika koju je jedan tim imao je +4 (Portland u dva navrata), a na kraju je završeno s miroljubivih 18:18.

U drugoj četvrtini Lakersi su opravdali ulogu favorita, vodili gotovo tokom cijelog perioda i na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu gostiju 47:54.

Nakon pauze Portland je uspio da se konsoliduje i u trećoj četvrtini lagano se topila prednost Lakersa, te su Blazersi u posljednju dionicu ušli sa samo dva poena zaostatka i na kraju uspjeli da preokrenu.

Najviše poena na meču ubacio je LeBron James, 30, uz po sedam skokova i asistencija, dok je Portland predvodio Simons s 29 poena i pet asistencija.

Pratio ga je gospodin Double-double, Jusuf Nurkić, koji je imao 19 poena, 12 skokova i tri asistencije.

NBA:

Portland Trail Blazers - LA Lakers 107:105

Top Komentari

DamirS
A brate što ga pretjerujete: "briljirao" se koristi za izuzetna postignuća a ne za 19 poena.
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi