Jusuf Nurkić: "Ramazan bi trebao da te učini boljim čovjekom, postim od 16. godine"
Jusuf Nurkić posti mjesec Ramazan.

Sjajni bh. košarkaš

Jusuf Nurkić: "Ramazan bi trebao da te učini boljim čovjekom, postim od 16. godine"

E. Ganibegović

Jedan od vrhunskih sportista koji praktikuje post u toku mjeseca ramazana je i reprezentativac Bosne i Hercegovine u košarci, Jusuf Nurkić.

Deveti mjesec u islamskom kalendaru, mjesec ramazan, počeo je prije nekoliko i trajat će mjesec dana nakon čega će muslimani proslaviti Ramazanski bajram koji traje tri dana.

U mjesecu ramazanu muslimani se suzdržavaju jela, pića i spolnog uživanja sve od zore pa do zalaska sunca. Nije tajna da to praktikuju i vrhunski sportisti koji imaju velike fizičke napore.

Jedan od onih koji poštuju treći islamski šart koji vjernike islamske vjeroispovijesti obavezuje na post mjeseca ramazana je i sjajni bh. košarkaš, Jusuf Nurkić. On je o tome govorio za američke medije.

"Ustajem rano ujutro da jedem prije izlaska sunca. Postim od svoje 16. godine. To je možda izazov za ljude koji to nikada nisu radili. Oni misle da je to vrlo teško, ali nije, to je nešto predivno i čini te sretnim. Ne osjećam se mnogo drugačije na terenu", istakao je Jusuf Nurkić.

Oglasi

"Voda je ovdje važnija nego hrana. Ponekad je ramazan ljeti i tada je zaista izazovno. Kada je stvarno vruće i vlažno i postite 18 sati, drugačije je. Na mene to ipak ne utječe mnogo."

"Osjećam se uvijek sjajno i pokušavam igrati dobro i pomoći svom timu da pobijedi", još je kazao i poentirao:

"Cijeli mjesec ramazana bi trebao da te učini boljim čovjekom."

Govorio je to u Bostonu prije utakmice svojih Sunsa protiv Celticsa. Iftario se pola sata prije meča.

Njegov tim je na kraju poražen rezultatom 127:112, a naš košarkaš je i pored toga odigrao sjajan meč s čak 20 skokova, te osam poena i šest asistencija.

Top Komentari

Hipo
Super. Sebi postis. Ne znam koji ***** ovo ima veze sa sportom.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi