Poznata većina parova NBA play-offa, Nurkić dočekao svojih pet minuta: "Razvijamo tvoj šu*ak!"

Poznati parovi play-ina

Poznata većina parova NBA play-offa, Nurkić dočekao svojih pet minuta: "Razvijamo tvoj šu*ak!"

Admin Čaušević

Jusuf Nurkić je u centru pažnje američkih medija nakon završenog regularnog dijela sezone. Bh. centar nije mogao da šuti na uvrede, dočekao je svojih pet minuta i ušutkao kritičara.

U posljednjem meču regularnog dijela Phoenix Suni su vodili 61:43 kod Minneosta Timberwolvesa tri minute prije kraja prvog poluvremena kad se na društvenim mrežama oglasio Bill Simmons, poznati američki košarkaški analitičar.

"Oh ne.... Sunsi su rano došli do velike prednosti i pričaju s*anja mravu...Počinje razvoj priče", napisao je Simmons na Twitteru.

Simmons je ironično aludirao kako će uslijediti pad Sunsa u drugom poluvremenu, ali se to nije desilo te su na kraju slavili ubjedljiv trijumf 125:106.

"Razvijamo tvoj šu*ak", pomalo primitivno je odbrusio Nurkić Simmonsu nakon što su Sunsi slavili vrijedan trijumf za potvrdu direktnog plasmana u play-off.

Oglasi

Simmons je ranije tokom sezone bio skeptičan da li će Nurkić moći izgurati takmičarsku godinu i ostati zdrav, a bh. centar je odigrao čak 76 utakmica regularnog dijela što mu je rekord karijere.

Nurkić je meč završio sa šest poena, osam asistencija i pet skokova, dok je drugi bh. reprezentativac Luka Goarza imao učinak od devet poena i tri skoka za četiri minute igre.

Inače, kao šesta ekipa Zapada Sunsi će u prvoj rundi play-offa igrati upravo protiv Wolvesa. Prednost domaćeg parketa će imati franšiza iz Minnesote.

Parovi play-offa:

Oglasi

Istok:

Oklahoma City - Play-in 8
Denver - Play-in 7
Minnesota - Phoenix
LA Clippers - Dallas

Zapad:

New York - Play-in 7
Cleveland - Orlando, April 20
Boston - Play-in 8
Milwaukee - Indiana

Parovi play-ina:

New Orleans - LA Lakers
Sacramento - Golden State
poraženi 7/8 - pobjednik 9/10

Miami - Philadelphia
Atlanta - Chicago
poraženi 7/8 - pobjednik 9/10

Top Komentari

user1676631476
Jako los clanak s losim prevodom. Prvo, trebali ste objasniti ko je mrav. Radi se o Anthonyju Edwardsu, kosarkasu Minnesote. Njega su provocirali. I drugo, Simmons je rekao da se prica razvija ili nastavlja pa mu je Nurkic zbog toga napisao Developing your a..., odnosno u slobodnom prijevodu k... se nastavlja.
0 0
zajid08
Otkad je New York na zapadu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti