Brutalna partija Nikole Jokića u derbiju - Srbin ispisao historiju NBA lige!
FOTO: EPA

Odigrao fenomenalnu utakmicu

Brutalna partija Nikole Jokića u derbiju - Srbin ispisao historiju NBA lige!

Esmer Oštraković

Derbi zapada odigrale su ekipe Denver Nuggetsa i Minnesota Timberwolvesa, a utakmica je bila fonomenalna i voema izjednačena. Poslije mnogo preokreta Denver je odigrao sjajnu posljednju četvrtinu, te je na kraju slavio pobjedu od 114:106, a brutalnu partiju odigrao je Nikola Jokić.

Ponovo je sjajni Nikola Jokić predvodio ekipu Denver Nuggetsa do pobjede, a u utakmicu je završio sa 41 poenom, 11 skokova i sedam asistencija.

Uoči ove utakmice obje ekipe imale su isti omjer, a to je bilo 55 pobjeda, te 24 poraza, te je ovo bio direktan duel za prvo mjestu na kraju regularnog dijela sezone.

Sve je obećavalo jedan sjajan i dosta izjednačen meč, a upravo to su navijali oba tima imala priliku da vide. Posebno je to bio slučaj u prve tri četvrtine ove utakmice.

Od prve minute Minnesota je uspjela nametnuti svoj ritam igre, te su praktično imali glavnu riječ na terenu, a nakon prvog dijea igre imali su prednost od 52:49.

Oglasi

Košarkaši domaće ekipe uspjeli su u toku treće četvrtine da spriječe nalet svog protivnika, ali i da urade ono što je dosta bitnije, a to je da dođu do kontrole nad ovom utakmicom.

Posljednja četvrtina donijela je dosta tvrdu igru sa mnogo prekida i prekršaja na samom početku, a nakon toga Denver ide na plus četiri pri rezultatu 88:84.

Minnestoa je nakon toga krenula da gubi ritam, a košarkaši Denvera su to iskusno iskoristili te ubrzo imaju prednost od osam razlike, a rezultat je tada bio 95:87.

Nije Minnesota do kraja uspjela da se vrati u utakmicu, te je Denver na kraju upisao pobjedu od 102:92.

Na ovoj utakmici Nikola Jokić je ponovo ispisao historiju, te je prestigao legendarnog Wilta Chamberlaina koji ima 4643 asistencija.

Oglasi

Sada je ispred njega samo jedan košarkaš, a to je Kareem Abdul-Jabbar sa nevjerovatnih 5660 asistencija.

Phoenix Sunsi našeg Jusufa Nurkića ostvarili su pobjedu u gostima kod LA Clippersa sa 124:108. Reprezentativac Bosne i Hercegovine ubacio je tri poena, a imao je čak 19 skokova i 10 asistencija.

NBA liga:

Cleveland - Memphis 110:98
Atlanta - Charlotte 114:115
Brooklyn - Toronto 106:102
Miami - Dallas 92: 111
Milwaukee - Orlando 117:99
Oklahoma - San Antonio Spurs 127:89
Denver - Minnesota 116:107
LA Clippers - Phoenix 108:124

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi