Double-double Nurkića u trijumfu Sunsa, Jokić i društvo doživjeli neugodno iznenađenje
(AP Photo/Mark J. Terrill)

Regularni dio NBA lige bliži se kraju

Double-double Nurkića u trijumfu Sunsa, Jokić i društvo doživjeli neugodno iznenađenje

Haris Zilić

Regularni dio NBA sezone stigao je do samog kraja, a ekipama je ostalo da odigraju još po jednu utakmicu prije play-off uzbuđenja, a sinoć smo gledali 15 mečeva.

Poznate su sve ekipe za doigravanje i na zapadu i istoku, samo će posljednji mečevi u regularnom dijelu sezonu dati konačan odgovor koje ekipe idu direktno u play-off, koje će u play-in.

Na zapadu je jedina dilema New Orelans Pelicans i Phoenix Suns, tačnije to je borba za šesto mjesto i direktan plasman u play-off, jedna ekipa će u play-off, a jedna u play-in.

Upravo je Phoenix sinoć odigrao uzbudljiv meč i savladao Sacramento Kingse sa 108:107 i tako ostao u utrci za prvih šest mjesta u regularnom dijelu sezone.

Sunse je do trijumfa predvodio Durant sa 25 poena, pet skokova i tri asistencija, a naš jusuf Nurkić je imao double-double učinak od deset poena i deset skokova za 31 minutu na parketu, dodao je i tri asistencije.

Dakle sa zapada u doigravanje idu Oklahoma, Minnesota, Denver, LA Clippersi, Dallas, oni su sigurni u play-offu, pomenuti New Orlenas i Phoenix se bore za šesto i sedmo mjesto, a tri ekipe koje su sigurne u play-inu sa zapada su LA Lakersi, Golden State i Sacramento.

Oglasi

Na istoku je više drame prije posljednjih mečeva regularnog dijela jer će biti velike borbe od četvrte do osme pozicije između Clevelanda, Phialdelphie, Indiane, Orlanda i Miamija. U play-offu sa istoka su sigurno Boston, New York Knicksi i Milwaukee, a u play-inu su sigurno Chicago i Atlanta.

Od sinoćnjih mečeva na istoku izdvojit ćemo trijumf Miamia protiv Toronta 125:103. Gostima nije pomogla ni sjajna partija Barretta sa 35 poena i 11 skokova, a Miami je predvodio Jović sa 22 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Nikola Jokić je na zapadu nastavio da bilda svoju statistiku, sinoć je upsiao novu double-double od 22 poena i 12 asistencja, ali njegov Denver je izneanđujuće poražen od San Atonio Spursa.

U nastavku pogledajte sve rezultate sinoćnjih utakmica na NBA parketima:

Oglasi

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 125:113

Washintogn Wizards - Chicago Bulls 127:129

Boston Celtics - Charlotte Hornets 131:98

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 129:120

New York Knicks - Brooklyn Nets 111:107

Oglasi

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 120:123

Miami Heat - Toronto Raptors 125:103

Minnesota Timberwolves - Atlanta Hawks 109:106

Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 125:107

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 121:120

Oglasi

Dallas Mavericks - Detroit Pistons 89:107

Golden Satet Warriors - New Olreans Pelicans 109:114

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 117:106

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 109:110

Sacramento Kings - Phoenix Suns 107:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti