Jusuf Nurkić nije imao svoju noć, ali je ponovo imao jako dobar učinak
Ponovo je bh. centar došao do svoj prosjeka poena u ovoj sezoni i to je potvrda da je postao pravi NBA centar. I kada ne ide, njegov prosjek je tu (Foto: EPA)

Ubacio 16 poena

Jusuf Nurkić nije imao svoju noć, ali je ponovo imao jako dobar učinak

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi pobijedili su sinoć kao gosti Phoenix Sunse rezultatom 106:120.

Trail Blazersi su ovaj meč uspjeli da prelome u drugom poluvremenu, kada su ipak pokazali kvalitet više i na kraju su uspjeli da ostvare poprilično uvjerljivu pobjedu od 14 razlike.

Jusuf Nurkić nije imao dobru šutersku noć. Pogodio je četiri od 13 šuteva, ali je sa linije slobodnih bacanja bio perfektan (8-8), te je na kraju susret završio sa sasvim dobrih 16 poena.

Ovom učinku bh. centar je dodao i devet skokova i jednu blokadu za 24 minute na parketu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Damien Lillard sa 24 poena, a po 20 su dodali McCollum i Layman. Sa druge strane Devin Booker je ubacio 27 poena.

Nestvaran učinak Russella Westbrooka

Oklahoma City Thunder savladala je na svom parketu New Orleans Pelicanse 122:116 uz ponovo nestvaran triple-double Russella Westbrooka.

Iako je šuterski bio "tanak" (9/19) uspio je ubaciti 23 poena, a ovom učinku je dodao 17 skokova i 16 asistencija. Isti broj poena ubacio je Paul George i dodao je 11 skokova i sedam asistencija.

Kod Pelicansa koji su bili bez Anthonyja Davisa, Nikole Mirotića i Juliusa Randlea, Jrue Holiday je ubacio 22, a Darius Miller 21 poen.

Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi su slavili na gostovanju kod Washington Wizardsa 118:126.

Briljirao je Stephen Curry sa 38 ubačenih poena, dok je kod Wizarda najefikasniji bio Trevor Ariza sa 27 koševa.

Minnesota je slavila na gostovanju u Staples Centru kod LA Lakersa 120:105, a do trijumfa ih je vodio Karl-Anthony Towns sa 27 poena. Ingram je kod Lakersa ubacio 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti