Jusuf Nurkić nezaustavljiv i za Thunder, ali je Portland poražen
Portland Trail Blazersi su trenutno četvrti tim Zapadne konferencije i imaju omjer od 29 pobjeda i 20 poraza (Foto: EPA)

Jako dobra noć bh. centra

Jusuf Nurkić nezaustavljiv i za Thunder, ali je Portland poražen

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć u Chespeake Energy Areni od Oklahoma City Thundera rezultatom 123:114.

Odličan meč viđen je u duelu ove dvije ekipe, a na kraju je na krilima Paula Georgea Thunder stigao do ipak zaslužene pobjede.

Domaći tim je bolje ušao u meč. Imali su konstantnu prednost na otvaranju, a Trail Blazerse je svojim poenima u igri držao Jusuf Nurkić.

Ipak, gosti iz Oregona usprkos raspoloženom Nurku, ali i Lillardu, te McCollumu, jednostavno nisu mogli da naprave seriju koja bi ih uspjela dovesti do vodstva, a imali su ga samo jednom u utakmici.

Na kraju protiv raspoloženih Thundera tim iz Portlanda nije mogao ništa. Poraženi su sa devet razlike i prekinuta je njihova serija od tri uzastopna trijumfa.

Jusuf Nurkić je ponovo bio odličan. Na parketu je proveo 37 minuta, a ubacio je 22 poena i imao je 15 skokova.

Najefikasniji kod Trail Blazersa bio je Damien Lillard sa 34 koša, dok je CJ McCollum ubacio 31.

Sa druge strane fantastičan je sa 36 poena bio Paul George, a novi triple-double upisao je Russell Westbrook sa 29 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

Portland naredni meč igra za dva dana protiv Phoenix Sunsa.

NBA utorak:

Toronto - Sacramento 120:105
Oklahoma - Portland 123:114
Dallas - LA Clippers 106:98
Phoenix - Minnesota 91:118

Top Komentari

Keno
Russel westbrick majmunce malo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi